Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

106 - Eerste ingenieurs nieuwe opleiding technische bedrijfskunde studeren af

21 september 2005

Donderdag 22 september 2005 ontvangen Evert Westerhuis, Derk van Veen en Erik Langius de allereerste masterbullen Technische Bedrijfskunde van de Rijksuniversteit Groningen. Net als hun collega’s van de technische universiteiten mogen zij zich ingenieur noemen. Dejongste opleiding Technische bedrijfkunde van Nederland is gestart in september 2002.Westerhuis ontving ook al als eerste het bachelor-examen.

Technische Bedrijfskunde legt de nadruk op het leren aanpakken en oplossen van praktische problemen in het bedrijfsleven. Dat gebeurt vanuit een technisch-wetenschappelijke ontwerpvisie, dat wil zeggen dat op systematische wijze een probleem wordt gediagnostiseerd en een oplossing wordt ontworpen. Tijdens de vijf jarige studie (bestaande uit een Bacheloropleiding van drie jaar gevolgd door een Masteropleiding van twee jaar) volgt de student zowel technische als bedrijfskundige vakken en practica.

Alle drie volgden de specialisatierichting Informatie-en Communicatie Technologie. Twee hebben ook al een baan verworven. Westerhuis gaat verder bij Shell waar hij ook zijn afstudeerproject deed en Van Veen heeft gekozen voor softwaregigant Oracle. Langius was tedruk bezig met zijn afstudeerscriptie en heeft nog geen tijd gehad om een keuze te maken.

Noot voor de pers

De afstudeerceremonie vindt plaats in de Senaatskamer van het Academiegebouw, Broerstraat 5, op donderdag 22 september om 17.00 uur.

Meer informatie over de opleiding: Marion van Rijssel, tel. (050)363 8430

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:20

Meer nieuws