099 - RUG-huisdichter Veerle Vroon presenteert 'Kortsluiting'

07 september 2005

Veerle Vroon, de huisdichter van de Rijksuniversiteit Groningen 2004-2005, houdt op maandag 19 september haar eerste bundel 'Kortsluiting' ten doop met een avondvullend cultureelprogramma in studentencentrum USVA. Zij zal het eerste exemplaar van de bundel overhandigen aan Doeko Bosscher, oud-rector magnificus van de RUG en een van de initiatiefnemers van het project. In 'Kortsluiting' zijn de gedichten gebundeld die student internationale betrekkingen en geschiedenis Veerle Vroon afgelopen studiejaar als huisdichter schreef.

Het muziek/poëzieprogramma ‘Kortsluiting’ begint om 20.30 uur. De toegang is gratis. Naast Veerle Vroon treden op: zanger/schrijver Meindert Talma en dichter Liesbeth Lagemaat, winnaar van de C. Buddingh'-Prijs 2005 voor haar debuutbundel ‘Een grimwoud in mijn keel’. Na de pauze speelt theatergroep FlauweCult ‘A Shotgun Wedding’. In dit muzikaal-poëtisch theaterexperimenten speelt Veerle Vroon de rol van Liz, een verlopen diva die nachtclub runt en vooral in het verleden leeft. In dit theaterstuk treden ook enkele gasten op, waaronder de dichter Daniël Dee en Jurre van den Berg, de nieuwe RUG-huisdichter voor het seizoen 2005-2006 aan wie Veerle Vroon de pen overdraagt.

Veerle Vroon (Groningen, 1980) schreef als huisdichter van de RUG gedichten voor de universiteitskrant UK en de website van de RUG. Als huisdichter was ze te gast bij het Studenten Theater Festival, de Poëet&Date-show in de USVA en het zomerse festival Dichters in de Prinsentuin. Daarnaast liet zij twee ansichtkaarten met gedichten van haar hand maken en bracht zij ‘tekstballonnen’ op de markt: ballonnen bedrukt met korte gedichten.

Het project RUG-huisdichter, dat in 2000 startte, is een initiatief van de Groningse universiteitskrant UK. Ieder jaar kiest een jury een studentdichter, die gedurende één studiejaar optreedt als huisdichter van de Groningse universiteit. De huisdichter geeft in de UK en op de website van de RUG een poëtisch commentaar op actuele universitaire gebeurtenissen en treedt op bij diverse gelegenheden.

Noot voor de pers

- Meer informatie:G. Termeer, tel. (050) 363 5464, e-mail: a.j.m.termeer@rug.nl

- Veerle Vroon, ‘Kortsluiting', 32 pag. Een uitgave van de stichting Universiteitsblad Groningen. Prijs 7 euro.

- Een recensie-exemplaar is te bestellen bij: UK, Postbus 80, 9700 AB Groningen, tel. (050) 363 6700, e-mail: uk@rug.nl

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:20