Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

092 - Eerste afgestudeerde Research Master Economics and Business

25 augustus 2005

Olaf de Groot is de eerste student die een bul ontvangt van het Research Master’s programme Economics and Business van de faculteiten Bedrijfskunde en Economische Wetenschappen van de RUG. Dit tweejarige Master of Science programma, dat in in 2003 van start is gegaan, is bedoeld voor excellente studenten die na hun afstuderen verder willen in de wetenschap. Er is dan ook een selectieprocedure voor de toelating. Momenteel volgen ongeveer 20 studenten deze opleiding. De Groot krijgt zijn MSc-bul feestelijk uitgereikt op vrijdag 26 augustus.

Inmiddels heeft De Groot een promotieplaats gekregen aan de gerenommeerde Bocconi universiteit in Milaan. Voor zijn afstudeeronderzoek, beloond met het cijfer 8, verrichtte de student onderzoek naar de overheidsfinanciën in Estland. Hij maakte gebruik van ‘generational accounting’, waarbij van verschillende leeftijdgroepen in de bevolking wordt berekend hoeveel zij aan de publieke sector betalen en hoeveel zij terug krijgen. De Groots conclusie is dat het regeringsbeleid zal moeten worden aangepast om succesvol te zijn.

Noot voor de pers

Meer informatie: prof.dr. J. de Haan (afstudeerbegeleider en opleidingsdirecteur), tel. (050)363 3706 / 70 68, e-mail: Jakob.de.Haan@rug.nl.

De buluitreiking vindt plaats op 26 augustus 2005, om 15.15 uur in kamer 355 van het WSN-gebouw, Landleven 5, Groningen.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:20

Meer nieuws