About usNews and EventsNews articles

083 - Studenten van over de hele wereld terug in Groningen voor internationale reünie

10 JAAR ENGELSTALIGE MASTER'S RECHTEN
11 juli 2005

Tien jaar bestaan ze nu, de Engelstalige Master’s opleidingen bij de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Begonnen met 3 studenten en uitgegroeid naar 60. Een goede reden voor een feestje waarvoor alle alumni zijn uitgenodigd. En ze komen! De komende dagen keren 37 alumni vanuit alle werelddelen terug naar de Rijksuniversiteit Groningen. Samen met 21 van de huidige studenten een internationaal gezelschap.

Het International Office van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid organiseert onder het motto ‘Legendary Legitimate reason to Meet’ een grote alumnibijeenkomst op 12, 13 en 14 juli ter ere van het tienjarige bestaan van de Engelstalige Master of Laws-opleidingen. Het is de eerste internationale alumnibijeenkomst van de RUG in Groningen. Alle 240 internationale alumni zijn uitgenodigd en de reacties zijn zeer positief: ‘Can’t think of a better reason to go back to Groningen’ is een veel gehoorde reactie.

Druk programma

Na een openingsborrel op 12 juli staat de dag van 13 juli in het teken van een symposium in de Aula van het Academiegebouw met als thema: The Changing Relation between National and International Law in a Globalizing World. Sprekers zijn o.a. prof.mr. M.H. Wissink, prof.dr. O. Couwenberg, dr. A.J.J. de Hoogh, en dr. G.T. Davies. Rector Magnificus prof.dr. F. Zwarts en vice-decaan van de rechtenfaculteit prof.dr. B.H. Stolte openen het symposium. Op 14 juli wordt de dag gevuld met “social activities” en ‘s avonds een spetterend eindfeest.

Het International Office van de rechtenfaculteit onderhoudt al jaren intensieve contacten met een groot deel van de alumni. Ook onderling houden de alumni intensief contact. Sinds september 2004 is er zelfs een alumni-website waarop studenten elkaars gegevens kunnen traceren, contact met elkaar kunnen leggen en foto’s en herinneringen met elkaar kunnen delen. De alumni meeting van de komende dagen is wel de leukste manier om de banden met elkaar aan te halen.

Noot voor de pers

Informatie: Marloes Siccama, Hoofd International Office, Faculteit der Rechtsgeleerdheid, e-mail: M.L.A.Siccama-van.Loveren@rug.nl

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:20