Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

083 - Studenten van over de hele wereld terug in Groningen voor internationale reünie

10 JAAR ENGELSTALIGE MASTER'S RECHTEN
11 juli 2005

Tien jaar bestaan ze nu, de Engelstalige Master’s opleidingen bij de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Begonnen met 3 studenten en uitgegroeid naar 60. Een goede reden voor een feestje waarvoor alle alumni zijn uitgenodigd. En ze komen! De komende dagen keren 37 alumni vanuit alle werelddelen terug naar de Rijksuniversiteit Groningen. Samen met 21 van de huidige studenten een internationaal gezelschap.

Het International Office van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid organiseert onder het motto ‘Legendary Legitimate reason to Meet’ een grote alumnibijeenkomst op 12, 13 en 14 juli ter ere van het tienjarige bestaan van de Engelstalige Master of Laws-opleidingen. Het is de eerste internationale alumnibijeenkomst van de RUG in Groningen. Alle 240 internationale alumni zijn uitgenodigd en de reacties zijn zeer positief: ‘Can’t think of a better reason to go back to Groningen’ is een veel gehoorde reactie.

Druk programma

Na een openingsborrel op 12 juli staat de dag van 13 juli in het teken van een symposium in de Aula van het Academiegebouw met als thema: The Changing Relation between National and International Law in a Globalizing World. Sprekers zijn o.a. prof.mr. M.H. Wissink, prof.dr. O. Couwenberg, dr. A.J.J. de Hoogh, en dr. G.T. Davies. Rector Magnificus prof.dr. F. Zwarts en vice-decaan van de rechtenfaculteit prof.dr. B.H. Stolte openen het symposium. Op 14 juli wordt de dag gevuld met “social activities” en ‘s avonds een spetterend eindfeest.

Het International Office van de rechtenfaculteit onderhoudt al jaren intensieve contacten met een groot deel van de alumni. Ook onderling houden de alumni intensief contact. Sinds september 2004 is er zelfs een alumni-website waarop studenten elkaars gegevens kunnen traceren, contact met elkaar kunnen leggen en foto’s en herinneringen met elkaar kunnen delen. De alumni meeting van de komende dagen is wel de leukste manier om de banden met elkaar aan te halen.

Noot voor de pers

Informatie: Marloes Siccama, Hoofd International Office, Faculteit der Rechtsgeleerdheid, e-mail: M.L.A.Siccama-van.Loveren@rug.nl

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:20

Meer nieuws

 • 17 april 2019

  Propedeusejaar Rechtsgeleerdheid Leeuwarden verhuist naar Campus Fryslân

  Met ingang van het studiejaar 2019/2020 vindt het eerste studiejaar van de bacheloropleiding Rechtsgeleerdheid Leeuwarden plaats in het nieuwe gebouw van de Campus Fryslân van de Rijksuniversiteit Groningen.

 • 15 april 2019

  Ras en recht

  De Amerikaanse Janet Thompson Jackson omarmt het lustrumthema ‘all inclusive’ volledig. Jackson werkt dit jaar als gastdocent aan de rechtenfaculteit van de RUG. Aan haar thuisinstelling, Washburn University School of Law in Topeka, doceert ze het vak...

 • 15 april 2019

  Edwin Woerdman: 'CO2-taks op langere termijn last voor energietransitie'

  De voorgenomen CO2-taks voor bedrijven gaat grotendeels voorbij aan het feit dat er al een systeem voor CO2-beprijzing is: het Europese emissiehandelssysteem.