Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

068 - Voorlichtingsdag voor late beslissers

01 juni 2005

Speciaal voor 6 VWO-ers die nog geen definitieve studiekeuze hebben gemaakt organiseert de Rijksuniversiteit Groningen op woensdag 8 juni 2005 een voorlichtingsdag. Deze dag is ook bedoeld voor leerlingen die zich hebben aangemeld voor geneeskunde of tandheelkunde en die op zoek zijn naar een alternatief in geval van uitloting. Het ochtendprogramma vindt plaats tussen 10.00 uur en 13.00 uur in het Academiegebouw aan de Broerstraat 5 en omvat onder andere .studiekeuzeworkshops, een lezing over (uit)loting en een informatiemarkt. ’s Middags vanaf 14.00 uur zijn de scholieren welkom bij een opleiding op locatie.

6 VWO-ers kiezen gemiddeld genomen steeds later wat en waar ze gaan studeren. Ook deze late beslissers wil de RUG de mogelijkheid bieden nog eens met studieadviseurs en studenten van gedachten te wisselen en kennis te maken met de eventueel toekomstige studieomgeving.

Aankomende studenten die zich hebben ingeschreven voor geneeskunde of tandheelkunde in Groningen ontvangen half juli bericht of ze zijn ingeloot of uitgeloot. Voor hen is het van belang zich tijdig te oriënteren op een alternatief, bijvoorbeeld een andere studie, een jaartje werken of een wereldreis.

Het ochtendprogramma

Waar moet je op letten bij het kiezen van een studie? Hoe vind je de studie die het best bij je past? Wat zijn de valkuilen die je tegen kunt komen? De RUG biedt aankomende studenten op de late beslissersdag studiekeuzeworkshops aan, onder leiding van Saskia Plass en Fred Volpp (studentendecanen) en Paul Koopman (Studie Ondersteuning).

Studentendecaan Ineke Jansen gaat in haar lezing in op alles wat met loting en uitloting te maken heeft. Studieadviseurs en studenten van opleidingen die vaak worden gekozen als alternatief voor de lotingstudies geneeskunde of tandheelkunde zitten tussen 10.00 en 13.00 uur klaar om vragen te beantwoorden. Het betreft de studies farmacie, biologie, scheikunde, rechten, bedrijfskunde, economie, psychologie, pedagogische wetenschappen, sociologie, bewegingswetenschappen, life science & technology en letteren. Ook de studieadviseur van geneeskunde en tandheelkunde is aanwezig om vragen rondom de loting te beantwoorden.

Op de informatiemarkt in de Spiegelzaal kunnen de aanstaande studenten van alles te weten komen over zaken als inschrijving, studiefinanciering, introductieperiode, studentenleven en huisvesting.

Het middagprogramma

’s Middags hebben de scholieren de mogelijkheid een bezoek te brengen aan één opleiding. Elke opleiding bepaalt zelf hoe het programma eruit ziet en hoe lang het duurt. De opleidingen geneeskunde, tandheelkunde en internationale organisaties en internationale betrekkingen doen niet aan het middagprogramma mee. Het middagprogramma begint overal om 14.00 uur.

Aanmelding

Aankomende studenten uit 6 VWO kunnen zich voor de voorlichtingsdag aanmelden via internet, www.rug.nl/studiekiezers, via de onderwijsinformatielijn (050) 363 80 25 of via e-mail (csb@rug.nl).

Noot voor de pers

Meer informatie:: Joke Jalvingh, tel. (050) 363 80 66

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:20

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...