Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

075 - Groningse bedrijfskunde-studenten winnen Energyflashback

17 juni 2005
Bedrijfskunde studenten in de bull-eye lamp op het Waagplein in Groningen
Bedrijfskunde studenten in de bull-eye lamp op het Waagplein in Groningen

Bedrijfskunde-studenten van Rijksuniversiteit Groningen hebben ook dit jaar de Energyflashback gewonnen van andere bedrijfskundige universiteiten in Nederland. In wedstrijden van 36 uur testen de studenten van verschillende universiteiten hun bedrijfskundige kennis en visie met elkaar. Donderdagavond 16 juni 2005 is na de wedstrijd op het Waagplein te Groningen de uitkomst beslist: Groningen kwam als duidelijke winnaar uit de bus tegenover de Rotterdamse en Amsterdamse bedrijfskunde-studenten. De Groningse bedrijfskunde-studenten zijn de enigen die reeds twee keer de Energyflashback hebben gewonnen.

Tijdens een wedstrijd van de Energyflashback zitten twee studententeams 36 uur lang in een levensgrote bull-eye lamp (een cabine in de vorm van een eenvoudige wandlamp) met beperkte toegang tot hulpmiddelen als internet en telefoon. Als hoofdopdracht moeten beide teams een bedrijfskundig energievraagstuk oplossen. Ze moeten een toekomstscenario beschrijven,aangeven hoe het doel kan worden bereikt en oplossingen voor te verwachten knelpunten aandragen. In de tweede wedstrijd moesten de teams Nederland als duurzaam dienstenland in 2050 uitdenken.

Hoogste score

De Groningse bedrijfskunde-studenten hebben als eindcijfer een 8 gescoord. Amsterdam en Rotterdam scoorden tegen Groningen respectievelijk een 6,1 en 5,5. De jury oordeelt dat de Groningse studenten een goede, consistente oplossing van de hoofdopdracht gaven. Ook had het Groningse team de grootste inzet getoond. Daarnaast moesten de vijfkoppige teams ook tussenopdrachten uitvoeren waarbij onderhandelingsvermogen en snel denkwerk vereist zijn.

Technische Energyflashback

Naast de Energyflashback voor bedrijfskunde-studenten is er ook de Energyflashback voor studenten van technische universiteiten. Dit jaar binden Delft, Enschede en Eindhoven met elkaar de strijd aan. De hoofdopdrachten in beide Energyflashbacks verschillen van elkaar. Op 26 juni wordt bekend of de bedrijfskundige of de technische winnaar de beste teamprestatie heeft neergezet.

Noot voor de pers

Meer informatie: Marielle Zwaanenburg, afdeling communicatie Faculteit Bedrijfskunde, Rijksuniversiteit Groningen, tel. 050-363 3365,  e-mail: m.e.l.zwaanenburg@rug.nl

Zie ook: www.energyflashback.nl

Laatst gewijzigd:04 januari 2018 14:09

Meer nieuws

 • 16 augustus 2018

  Rijksuniversiteit Groningen op plaats 66 in belangrijke Shanghai-ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen is zeven plaatsen gedaald in de 2018 Academic Ranking of World Universities (ARWU, ook wel ‘Shanghai-ranking’). De RUG staat nu op 66 en is daarmee de op een na hoogste geklasseerde Nederlandse universiteit, na de Universiteit...

 • 16 augustus 2018

  Colleges volgen onder de (Noorder)zon

  Op donderdag 23 augustus barst het 10-daagse Noorderzon Performing Arts Festival weer los in het mooie Noorderplantsoen. Jong en oud komen dankzij de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) een stuk slimmer thuis van het goed bezochte en internationale Noorderzon...

 • 14 augustus 2018

  Business Research and Consulting | Nieuwe deadline zondag 19 augustus!

  Call to Dutch students: Geïnteresseerd in consultancy? Meld je dan aan voor het keuzevak Business Research and Consulting uiterlijk zondag 19 augustus voor 23.59 uur!