Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

067 - Goud voor materiaalwetenschapper De Hosson

01 juni 2005

De European Materials Gold Medal is dit jaar toegekend aan prof.dr. J.Th.M. de Hosson, hoogleraar Technische Natuurkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. De Gold Medal is de meest prestigieuze prijs op het gebied van materiaalwetenschappen in Europa. Hij wordt sind 1993 om het jaar uitgereikt. Dit jaar vindt de plechtigheid plaats op 4 september 2005 tijdens de opening van de internationale Euromat conferentie in Praag.

Het onderzoek van De Hosson concentreert zich op de relatie tussen de microstructuur van materialen en de natuurkundige eigenschappen. In dit onderzoek worden zeer geavanceerde microscopische technieken gebruikt, waaronder HRTEM, een techniek die van oorsprong gebaseerd is op de fase-contrast microscoop die door Frits Zernike aan de Rijksuniversiteit Groningen werd uitgevonden.

Noot voor de pers

Meer informatie: prof.dr J.Th.M. de Hosson, tel. (050) 363 4897, e-mail j.t.m.de.hosson@phys.rug.nl

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:20

Meer nieuws

 • 16 januari 2019

  Twee jonge onderzoekers naar topinstituten met Rubiconbeurs

  Dr. Michael Lerch en Sanne van Dijk, twee veelbelovende RUG-wetenschappers, gaan dankzij het programma Rubicon van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) twee jaar onderzoek doen aan buitenlandse topinstituten.

 • 14 januari 2019

  RUG-student Boomstra opnieuw wereldkampioen dammen

  Roel Boomstra heeft voor de tweede keer de wereldtitel dammen gewonnen. Hij nam het op tegen viervoudig wereldkampioen Alexander Schwarzman. In 2016 veroverde Roel Boomstra de wereldtitel ook al. Boomstra is masterstudent Physics aan de Rijksuniversiteit...

 • 09 januari 2019

  Smoking gun

  Amina Helmi vond het bewijs voor de theorie dat delen van de Melkweg niet alleen zijn gegroeid door de geboorte van eigen sterren, maar ook door samensmeltingen met andere sterrenstelsels. Voor deze ontdekking was het wachten op de data van ruimtemissie...