Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

063 - Kinderuniversiteit: van CD naar MP3

30 mei 2005

Dinsdag 31 mei 2005 krijgt de Rijksuniversiteit Groningen ruim duizend basisschoolleerlingen op bezoek. Ze krijgen een college van een “echte” professor Erik van der Giessen over de natuurkunde van de CD en MP3. Het college wordt muzikaal ingeleid door zangeres Lana Wolf. Zij zingt het lied “samen een CD’tje maken”, speciaal vervaardigd ter gelegenheid van het college. Het lied is vanaf dinsdag verkrijgbaar via de website www.rug.nl/wyp2005 .

Het is de tweede keer dat de Kinderuniversiteit in Groningen wordt georganiseerd. De leerlingen zijn afkomstig uit de provincie Groningen, kop van Drenthe en oostelijk Friesland.

Noot voor de pers

Meer informatie: Theo Jurriens (050) 363 4346 . De colleges zijn om 9.30 uur, 11.30 , 13.30 en 15.00 uur en vinden plaats in de Offerhauszaal van het Academiegebouw.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:20

Meer nieuws

 • 24 september 2018

  Keurig groen gedrag kan sociaal verrekte ongemakkelijk zijn

  Waarom is het zo moeilijk een heilig boontje te zijn? Jan Willem Bolderdijk over zijn onderzoek naar de schurende randjes van duurzaam gedrag.

 • 19 september 2018

  Studenten RUG helpen leerlingen met toekomst stadslogistiek

  Bij het project Web Expeditie hebben leerlingen van verschillende scholen in het primair en voortgezet onderwijs onder leiding van studenten van de RUG gewerkt aan de toekomst van de stadslogistiek. De leerlingen zochten in een project van drie maanden...

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...