Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

061 - Bedrijfskunde zet kennis in voor MKB

project 'Prestatie­verbetering Noordelijke Maakindustrie'
27 mei 2005

De faculteit Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen gaat haar kennis inzetten om bedrijven in Noord-Nederland te ondersteunen bij verbeteringen in de productie. Het Samenwerkingsverband Noord Nederland (SNN) draagt in het kader van Kompas voor het Noorden 179.258 euro bij aan het project.

Onderzoekers van de faculteit willen laten zien dat met goede productiegegevens en eenvoudige planningshulpmiddelen grote verbeteringen zijn te realiseren in productiviteit, levertijd en leverbetrouwbaarheid. De faculteit zal tien bedrijven selecteren die het gaat ondersteunen met de opzet van de productieregistratie. Aan het management, verkoop, werkvoorbereiders en productieplanners wordt gedurende een half jaar intensieve begeleiding geboden bij het omgaan met productiegegevens, de inzet van een passende productieplanningsmethode en verbeteringen in de productie.

Het project wordt vanuit de Rijksuniversiteit begeleid door dr. Martin Land en prof.dr.ir. Gerard Gaalman. Via het project dragen zij hun ervaring en kennis over aan bedrijven en willen zij de wetenschappelijke kennis over toepassing van productiebesturing in het MKB verder vergroten. De faculteit zal een nieuwe onderzoeker aanstellen die op het project gaat promoveren.

Noot voor de pers

Meer informatie:

 • dr. Martin Land (tot 8 juni), tel. (050) 363 7188, e-mail: m.j.land@rug.nl  (werk)
 • prof.dr. ir. Gerard Gaalman (na 8 juni), tel. (050) 363 7196, e-mail: g.j.c.gaalman@rug.nl
Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:20

Meer nieuws

 • 24 september 2018

  Keurig groen gedrag kan sociaal verrekte ongemakkelijk zijn

  Waarom is het zo moeilijk een heilig boontje te zijn? Jan Willem Bolderdijk over zijn onderzoek naar de schurende randjes van duurzaam gedrag.

 • 19 september 2018

  Studenten RUG helpen leerlingen met toekomst stadslogistiek

  Bij het project Web Expeditie hebben leerlingen van verschillende scholen in het primair en voortgezet onderwijs onder leiding van studenten van de RUG gewerkt aan de toekomst van de stadslogistiek. De leerlingen zochten in een project van drie maanden...

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...