Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

052 - Twee leerlingen winnen internationale prijs

03 mei 2005

Twee leerlingen uit het voortgezet onderwijs hebben - bijgestaan door het Bètasteunpunt van de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool - vorige week tijdens de ‘International Conference for Young Scientists’ een internationale prijs gewonnen voor het beste onderzoek. Op de conferentie in het Poolse Katowice komen leerlingen uit het voortgezet onderwijs bijeen om in vier verschillende categorieën hun onderzoek te presenteren.

Maarten Koster van het Maartenscollege uit Haren en Tjitske Starkenburg van het Twickel College uit Hengelo wonnen respectievelijk een tweede en derde prijs. Maarten Koster kwam uit in de categorie natuurkunde met een zelfgebouwd apparaat dat tot op het atoom nauwkeurig een oppervlakte aftast. Tjitske Starkenburg voerde een theoretisch onderzoek uit naar driehoeken. Zij kwam uit in de categorie wiskunde.

De conferentie werd gehouden van 24 t/m 30 april. Ongeveer honderd leerlingen uit 14 landen kregen kort de gelegenheid vragen te stellen waarna er gelegenheid was voor discussie met een internationale jury.

Noot voor de pers

Voor meer informatie of een telefonisch interview met een van de prijswinnaars: Alex van den Berg, tel (050) 363 4851/8308, e-mail: A.C.van.den.Berg@rug.nl

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:20

Meer nieuws