Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

044 - Jan Oosterveld benoemd in Raad van Toezicht Rijksuniversiteit Groningen

19 april 2005

Ir. J. Oosterveld is per 1 maart 2005 door de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van de Rijksuniversiteit Groningen. Oosterveld is voormalig senior vice-president van Koninklijke Philips Electronics N.V. In de raad volgt hij mw.drs. A. de Widt-Nieuwenhuizen op. De termijn loopt tot 28 februari 2009.

Jan Oosterveld (Emmen, 1944) studeerde werktuigbouwkunde en fabrieksautomatisering aan de Technische Universiteit Eindhoven. In 1972 ging hij werken bij de toenmalige Philips-divisie Kleine Huishoudelijke Apparaten. Hierbij vervulde hij verschillende managementfuncties in Barcelona, Drachten en Groningen. In 1983 werd hij R&D en Industrial director van de bedrijfsactiviteiten op het gebied van videorecorders. In 1984 werd Oosterveld benoemd tot directeur. In 1989 richtte hij Philips Key Modules op. Oosterveld werd managing director in 1995 en senior director Corporate Strategy in 1997.

Oosterveld behaalde zijn MBA aan het Instituto de Estudio Superiors de la Empresa in Barcelona. Hij is lid van het bestuur van de Strategic Management Society en doceert geregeld aan Harvard en andere business schools.

Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht is belast met het toezicht op het bestuur en beheer van de universiteit door het College van Bestuur. De Raad telt een voorzitter en vier leden. Behalve de heer Oosterveld zijn dat drs. G.H.B. Verberg (voorzitter), mw.drs. G.A. Cramer en mr. R.J. Hoekstra. De Raad heeft één vacature.

Noot voor de pers

Meer informatie: afdeling Interne en Externe Betrekkingen RUG, tel (050) 363 44 44, fax (050) 363 63 00, e-mail vpr@rug.nl

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:20

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...