Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

120 - Chemische technologen congresseren in Groningen

19 november 2004

Van 21 t/m 24 november is de Groningse universiteit gastheer van het congres Producttechnologie van de European Federation of Chemical Engineers. Het is de tweede keer dat dit congres wordt georganiseerd. Groningen is uitgekozen als lokatie, omdat de universiteit voorop loopt in de ontwikkeling van dit relatief nieuwe vakgebied.

Toppers uit geheel Europa en de VS komen naar Groningen. Eén van de sprekers is de Groningse emeritus hoogleraar Hans Wesselingh. Hij wordt alom beschouwd als één van de grondleggers van de producttechnologie. Naast de reguliere organisatie vorm: voordrachten, zijn er ook workshops voor studenten en is er een Masterclass.

"De producttechnologie beperkt zich niet alleen tot de scheikunde en scheikundige technologie, maar omvat ook de biomedische technologie en de industriële farmacie," zegt organisator prof. dr. Ton Broekhuis. Het congres telt 140 deelnemers. Veertig procent adaarvan is fkomstig uit de industrie. "De producttechnologie beweegt zich op het grensvlak van het fundamenteel en toegepast onderzoek tot consumentenproducten. Vandaag de dag beslist de consument wat de technoloog moet ontwikkelen: een decenium geleden was dat juist andersom," aldus Broekhuis

Het congres vindt plaats in het congres- en hotelcentrum Meerwold. De workshops vinden plaats in de diverse laboratoria van de RUG.

Noot voor de pers:

Meer informatie: prof. dr. Ton Broekhuis, (050) 363 4918

Laatst gewijzigd:30 november 2017 15:05

Meer nieuws