Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

119 - Adriaan Hofman directeur Universitair Onderwijscentrum Groningen

16 november 2004

Prof.dr. W.H.A. Hofman wordt per 1 januari 2005 de eerste directeur van het Universitair Onderwijscentrum Groningen en hoogleraar Onderzoek van het hoger onderwijs bij de Faculteit der Psychologische, Pedagogische en Sociologische Wetenschappen van de RUG. Het Universitair Onderwijscentrum Groningen concentreert zich op de (leraren)opleiding, kwaliteitszorg en onderwijsinnovatie met als doelstelling kwaliteitsverbetering van het onderwijs in brede zin. Hofman is nu nog hoogleraar Onderwijsvraagstukken aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en directeur van het Rotterdams Instituut voor Sociaal-wetenschappelijk Beleids Onderzoek (RISBO) en het Institute for Housing and Urban Development Studies (IHS).

Het Universitair Onderwijscentrum Groningen is ontstaan uit een samenvoeging van het Universitair Centrum voor de Lerarenopleiding, het Expertisecentrum voor ComputerOndersteund Onderwijs (ECCOO) en het Centrum voor Onderzoek van het Wetenschappelijk Onderwijs Groningen (COWOG). Het wetenschappelijk onderzoek van het centrum zal worden ondergebracht bij onderzoekschool GION.

W.H.A. Hofman (1959) studeerde interdisciplinaire onderwijskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na zijn studie werkte hij als onderzoeker bij het Instituut voor Onderwijsonderzoek van de RUG. In 1987 volgde de overstap naar het RISBO in Rotterdam. Hij promoveerde in 1993 aan de Erasmus Universiteit op het proefschrift Effective education for ethnic minority pupils. Na zijn promotie werd hij hoofd van de onderzoeksgroep Educatie en Werk bij het RISBO. In 1995 werd hij wetenschappelijk directeur van het RISBO, in 2002 tevens coördinator van de masteropleiding Policy Research, in 2003 tevens hoogleraar Onderwijskunde en in 2004 tevens directeur van het IHS.

Noot voor de pers

Nadere informatie: prof.dr. W.H.A. Hofman, tel. (010)408 21 24, e-mail hofman@risbo.eur.nl, UOCG, tel. (050)363 67 50

Laatst gewijzigd:30 november 2017 15:05

Meer nieuws