108 - Koningin bezoekt Nederlands Instituut Rome

18 oktober 2004

Hare Majesteit de Koningin brengt van 21 tot en met 23 oktober 2004 een bezoek aan Rome ter gelegenheid van de viering van het 100-jarig bestaan van het Nederlands Instituut (NIR). De Koningin zal een aantal culturele manifestaties bijwonen die het bijzondere karakter van het instituut accentueren.

Naar aanleiding van het 100-jarig bestaan heeft de Koningin besloten aan het instituut het predikaat 'Koninklijk' toe te kennen. Het is voor het eerst dat het predikaat is verleend aan een buiten Nederland gevestigde instelling. Het Nederlands Instituut te Rome is een interuniversitaire instelling voor wetenschappelijk onderwijs en onderzoek op het gebied van geschiedenis, kunstgeschiedenis en archeologie, waarover de Rijksuniversiteit Groningen het beheer voert.

Zie ook: Koninklijk Huis

Laatst gewijzigd:30 november 2017 15:02