Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

107 - Samenvoeging faculteiten Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde

14 oktober 2004

De besturen van de faculteiten Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen hebben de intentie uitgesproken beide faculteiten samen te voegen. Dit is een vervolg op het enkele jaren geleden gestarte en succesvolle samenwerkingstraject tussen beide faculteiten. De ambitie is om in onderwijs en onderzoek gezamenlijk tot de Europese top te behoren. De integratie zal op 1 september 2007 een feit zijn.

De twee faculteiten zullen zich samengevoegd aanzienlijk sterker kunnen positioneren dan afzonderlijk. De relatie met de sociale en technische wetenschappen, ingebed in een RUG-omgeving, versterkt die positie. Een geïntegreerde faculteit biedt een ambitieus perspectief met een nog verder te ontwikkelen palet aan hoogwaardige opleidingen, een grensverleggend onderzoeksportfolio en sterke internationalisering. De samenvoeging zal geen personele gevolgen hebben. Beide faculteiten hebben een gezonde financiële positie.

Onderwijs en onderzoek

De samenwerking startte drie jaar geleden met het opzetten en invoeren van een aantal gezamenlijke bachelor- en masteropleidingen. Deze onderwijsprogramma’s hebben zich sindsdien succesvol ontwikkeld tot een breed scala met een helder en herkenbaar beeld naar de markt. Sinds de start van de onderzoeksschool SOM 10 jaar geleden, werken de faculteiten intensief samen in onderzoeksprogramma’s. Inmiddels is de Top Master’s programme Economics & Business erkend en hebben meerdere onderzoeksprogramma’s een uitstekende beoordeling gekregen.

Organisatie

Ook in organisatorische zin hebben beide faculteiten cruciale stappen gezet door de ondersteunende diensten samen te voegen. Hiernaast wordt een raamplan voorbereid voor gezamenlijke opleidings- en onderzoeksinstituten en wordt op het terrein van communicatie en internationalisering nauw samengewerkt.

Noot voor de pers:

Meer informatie:

  • prof. dr. H.G.Sol (decaan Faculteit Bedrijfskunde), tel. (050) 363 3825; mobiel: 06-53 21 24 46; e-mail h.g.sol@bdk.rug.nl
  • prof. dr. T.J. Wansbeek (decaan Faculteit der Economische Wetenschappen), tel. 050-363 3803; e-mail t.j.wansbeek@eco.rug.nl
Laatst gewijzigd:30 november 2017 15:02

Meer nieuws