Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

071 - BioMaDe dankzij subsidie de markt op

11 augustus 2004

Biomade Technology, het Gronings wetenschappelijk instituut dat technologie ontwikkelt voor ontwerp, constructie en beheersing van nieuwe materialen op moleculaire schaal (nanotechnologie) gaat de kennis vermarkten dankzij een subsidie van 1.2 miljoen euro. Nadat Biomade een octrooiportefeuille heeft opgebouwd en marktstudies heeft verricht, breekt nu de fase aan van het uitbouwen en vermarkten van die kennis. Ter ondersteuning heeft Biomade Technology een subsidie toegezegd gekregen vanuit KOMPAS, het ontwikkelingsprogramma voor Noord Nederland.

Biomade Technology is begin 2000 opgericht met medewerking van de Noordelijke partijen zoals de RUG, de NOM en de provincie en gemeente Groningen. De taak van Biomade Technology is resultaten van fundamenteel onderzoek zover te ontwikkelen dat bedrijven de kennis willen kopen.

Nieuwe medicijnen

Twee speerpunten van Biomade Technology zijn de ontwikkeling van een nieuwe vaccinatiemethode en een methode om medicijnen in een lagere dosis te kunnen toedienen met hogere effectiviteit. Biomade Technology heeft een vaccinmethode beschikbaar waardoor de werkzame stof niet meer geïnjecteerd hoeft te worden door medisch personeel maar die mensen door een spray of met een tablet zelf kunnen innemen. Dit is veel goedkoper en bovendien kan op deze wijze vaker gericht gevaccineerd worden. In 2004 hopen we in samenwerking met de farmaceutische industrie te starten met testen om dit breed toe te passen. Biomade Technology kan medicijnen oplossen in hele kleine bolletjes zodat alle werkzame stof benut wordt. Het voordeel hiervan is dat voor de werking van zo’n medicijn minder toegediend hoeft te worden, waardoor er minder ongewenste bijwerkingen zijn. Voor veel farmaceutische industrieën is dit heel interessant want zij beschikken over diverse goedwerkende stoffen die zonder deze technologie nooit ontwikkeld worden tot een medicijn vanwege de bijwerkingen.

Noot voor de pers

Meer informatie: mw. R.E. Burgraaff, general manager Biomade Technology tel.(050)

363 52 46, e-mail info@biomade.nl

Laatst gewijzigd:30 november 2017 14:57

Meer nieuws

 • 24 september 2018

  Keurig groen gedrag kan sociaal verrekte ongemakkelijk zijn

  Waarom is het zo moeilijk een heilig boontje te zijn? Jan Willem Bolderdijk over zijn onderzoek naar de schurende randjes van duurzaam gedrag.

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.