Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

061- RUG-voorlichtingsdag voor late beslissers

02 juni 2004

6 VWO-ers die nog geen definitieve studiekeuze hebben gemaakt krijgen op woensdag 9 juni 2004 bij de Rijksuniversiteit Groningen de gelegenheid zich nog eens nader te oriënteren. Ook is de dag bedoeld voor leerlingen die zich hebben aangemeld voor een lotingstudie aan de RUG (geneeskunde of tandheelkunde) en die op zoek zijn naar een alternatief in geval van uitloting. Het ochtendprogramma vindt plaats tussen 10.00 uur en 13.00 uur in het Academiegebouw aan de Broerstraat 5 en omvat onder andere studiekeuzeworkshops, lezingen over (uit)loting en een informatiemarkt. ’s Middags vanaf 14.00 uur zijn de scholieren welkom bij de opleidingen op locatie.

6 VWO-ers kiezen gemiddeld genomen steeds later wat en waar ze gaan studeren. Ook deze late beslissers wil de RUG de mogelijkheid bieden nog eens met studieadviseurs en studenten van gedachten te wisselen en kennis te maken met de eventueel toekomstige studieomgeving.

Aankomende studenten die zich hebben ingeschreven voor geneeskunde of tandheelkunde in Groningen ontvangen half juli bericht of ze zijn ingeloot of uitgeloot. Voor hen is het van belang zich tijdig te oriënteren op een alternatief, bijvoorbeeld een andere studie, een jaartje werken of een wereldreis.

Ochtendprogramma

Waar moet je op letten bij het kiezen van een studie? Hoe vind je de studie die het best bij je past? Wat zijn de valkuilen die je tegen kunt komen? De RUG biedt aankomende studenten op de late beslissersdag studiekeuzeworkshops aan, onder leiding van Saskia Plass (studentendecaan) en Erwin Uildriks en Tanja van Essen (Studie Ondersteuning).

Studentendecaan Jooske de Haseth gaat in haar lezing in op alles wat met loting en uitloting te maken heeft. Studieadviseurs en studenten van opleidingen die vaak worden gekozen als alternatief voor de lotingstudies geneeskunde of tandheelkunde zitten tussen 10.00 en 13.00 uur klaar om vragen te beantwoorden. Het betreft de studies farmacie, biologie, scheikunde, rechten, bedrijfskunde, economie, psychologie, pedagogiek en onderwijskunde, sociologie, bewegingswetenschappen, life science & technology, letteren en filosofie. Ook de studieadviseur van geneeskunde en tandheelkunde is aanwezig.

Op de informatiemarkt in de Spiegelzaal van het Academiegebouw kunnen de aanstaande studenten van alles te weten komen over zaken als inschrijving, studiefinanciering, introductieperiode, studentenleven en huisvesting.

Middagprogramma

’s Middags hebben de scholieren de mogelijkheid een bezoek te brengen aan één opleiding. Elke opleiding bepaalt zelf hoe het programma eruit ziet en hoe lang het duurt. De opleidingen geneeskunde en tandheelkunde doen niet aan het middagprogramma mee. Het middagprogramma begint om 14.00 uur, met uitzondering van dat van bedrijfskunde, dat al om 13.00 uur van start gaat.

Aanmelding

Aankomende studenten uit 6 VWO kunnen zich voor de voorlichtingsdag aanmelden via internet, www.rug.nl (tot en met 3 juni), via de onderwijsinformatielijn, (050) 363 80 25 of via e-mail (csb@rug.nl).

Noot voor de pers

Meer informatie:

- Joke Jalvingh, tel (050) 363 80 66 (werk)

- Martin Althof, tel (050) 363 80 66 (werk)

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:34

Meer nieuws