Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

039 - Jan Kommandeurprijs voor jonge onderzoekers

06 april 2004

Bij de jaarlijkse afsluiting van de activiteiten van het Bètasteunpunt van de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool Groningen wordt op donderdag 8 april 2004 de Jan Kommandeurprijs uitgereikt voor de beste praktische opdracht VWO en HAVO. Uit de 38 onderzoeksverslagen die door scholen voor voortgezet onderwijs uit het hele land zijn ingezonden, heeft de jury 14 geselecteerd. De Jan Kommandeurprijs is een van de activiteiten van de RUG om jongeren te interesseren voor bèta en techniek.

Deze genomineerden komen donderdag naar Groningen om op het Kernfysisch Versneller Instituut (KVI), Zernikelaan 25, hun onderzoek te presenteren. Bezoekers kunnen bij de bezichtiging van de presentaties meestemmen voor de publieksprijs. De Jan Kommandeurprijs wordt uitgereikt door prof.dr. J. Kommandeur zelf, emeritus hoogleraar fysische scheikunde aan de RUG.

De eerste prijs bedraagt 200 euro, de tweede 150 euro en de derde prijs 100 euro. De publieksprijs bedraagt 100 euro. Bovendien worden de winnaars uitgenodigd voor de International Conference for Young Scientists in Nijmegen.

Noot voor de pers

Meer informatie: drs. A. van den Berg, coordinator Bètasteunpunt, tel. (050) 363 4851,

e-mail: a.c.van.den.berg@chem.rug.nl

Programma donderdag 8 april

13.00 uur Opbouw van de presentaties van de genomineerden

13.30 uur Ontvangst met koffie

14.00 uur Welkom

14.10 uur Lezing door dr.ir. J.P.H Nap, lector Bio-informatica Techniek HanzeHogeschool

14.30 uur Bezichtiging van de presentatie en rondleiding door het KVI

15.30 uur Uitreiking van de prijzen door Prof. Dr. J. Kommandeur

16.00 uur Aansluitend gelegeheid tot het drinken van een borrel

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:34

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...