Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

031 - Lezing Europarlementariër Max van den Berg

Lezing voor Zuid-Amerikaanse vrouwen
17 maart 2004

Europarlementariër Max van den Berg houdt op donderdag 18 maart 2004 een openbare lezing getiteld: Madrid, 11 March: the need for a European answer. Van den Berg zal in zijn lezing ingaan op de Europese aanpak voor terrorismebestrijding, maar ook pleiten voor een ontwikkelingsbeleid van wereldwijde sociale samenhang. Naast het bestrijden van terrorisme, is ook het weghalen van de voedingsbodem voor terrorisme van groot belang. Datum: 18 maart 2004, tijd 14.00 – 15.00 uur. Plaats: Geertsemazaal, Academiegebouw, Broerstraat 5 te Groningen.

De uitnodiging aan Max van den Berg om een lezing te geven komt van de organisatoren van de cursus Qualitative Research Methods and Approaches: Feminist Perspectives voor feministische onderzoeksters uit de Andes regio.

Deze cursus wordt georganiseerd door medewerkers van de faculteit der Letteren in opdracht van het Nuffic, de Nederlandse organisatie voor internationale samenwerking in het hoger onderwijs. Twintig vrouwen, afkomstig uit Ecuador, Colombia, Peru, Bolivia en Chili zijn hiervoor drie weken in Europa. Van 8 t/m 20 maart zijn ze in Groningen. De laatste week brengen zij een bezoek aan het International Training Centre for Women in Amsterdam en de Europese Commissie voor Ontwikkelingssamenwerking in Brussel. Het is de bedoeling dat zij daar contacten leggen en een netwerk opbouwen dat hen in de toekomst bij het feministische onderzoek kan ondersteunen.

Noot voor de pers:

Nadere informatie: Faculteit der Letteren, René van der Hoofd, tel. (050) 363 4662,

e-mail: r.m.van.der.hoofd@let.rug.nl

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:34

Meer nieuws

 • 24 september 2018

  Keurig groen gedrag kan sociaal verrekte ongemakkelijk zijn

  Waarom is het zo moeilijk een heilig boontje te zijn? Jan Willem Bolderdijk over zijn onderzoek naar de schurende randjes van duurzaam gedrag.

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.