Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

031 - Lezing Europarlementariër Max van den Berg

Lezing voor Zuid-Amerikaanse vrouwen
17 maart 2004

Europarlementariër Max van den Berg houdt op donderdag 18 maart 2004 een openbare lezing getiteld: Madrid, 11 March: the need for a European answer. Van den Berg zal in zijn lezing ingaan op de Europese aanpak voor terrorismebestrijding, maar ook pleiten voor een ontwikkelingsbeleid van wereldwijde sociale samenhang. Naast het bestrijden van terrorisme, is ook het weghalen van de voedingsbodem voor terrorisme van groot belang. Datum: 18 maart 2004, tijd 14.00 – 15.00 uur. Plaats: Geertsemazaal, Academiegebouw, Broerstraat 5 te Groningen.

De uitnodiging aan Max van den Berg om een lezing te geven komt van de organisatoren van de cursus Qualitative Research Methods and Approaches: Feminist Perspectives voor feministische onderzoeksters uit de Andes regio.

Deze cursus wordt georganiseerd door medewerkers van de faculteit der Letteren in opdracht van het Nuffic, de Nederlandse organisatie voor internationale samenwerking in het hoger onderwijs. Twintig vrouwen, afkomstig uit Ecuador, Colombia, Peru, Bolivia en Chili zijn hiervoor drie weken in Europa. Van 8 t/m 20 maart zijn ze in Groningen. De laatste week brengen zij een bezoek aan het International Training Centre for Women in Amsterdam en de Europese Commissie voor Ontwikkelingssamenwerking in Brussel. Het is de bedoeling dat zij daar contacten leggen en een netwerk opbouwen dat hen in de toekomst bij het feministische onderzoek kan ondersteunen.

Noot voor de pers:

Nadere informatie: Faculteit der Letteren, René van der Hoofd, tel. (050) 363 4662,

e-mail: r.m.van.der.hoofd@let.rug.nl

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:34

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 19 maart 2018

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...