Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

024 - Eerste masterdiploma’s van de opleiding Educatie en Communicatie

27 februari 2004

Vanmiddag, vrijdag 27 februari 2004 om 16.00 uur, reikt de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen de twee eerste masterdiploma’s uit van de opleiding Educatie en Communicatie aan Bertin Kok en Hilbrand Teeninga. Rector Magnificus Frans Zwarts overhandigt de diploma’s.

De masteropleiding Educatie en Communicatie biedt de student de mogelijkheid om in twee jaar een eerstegraads onderwijsbevoegdheid te behalen of om in de wetenschapscommunicatie af te studeren. De masteropleiding bestaat uit een basisprogramma voor elke student en een specialisatiedeel. De student kan zich specialiseren in bèta-educatie of bètacommunicatie. In deze specialisaties leert de student met behulp van de modernste technologie educatieve en communicatieve producten te ontwikkelen voor het onderwijs, populair wetenschappelijke tijdschriften, bedrijven en de overheid (bijvoorbeeld websites, educatieve cd-rom’s en populair-wetenschappelijke artikelen). De opleiding is twee jaar geleden gestart en heeft een instroom van 20 per jaar. De specialisatie bètacommunicatie is uniek voor Nederland.

Plaats en tijd: vrijdag 27 februari 2004, 16.00 uur, Senaatskamer, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:34

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...