Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

020 - Henk Sol nieuwe decaan Bedrijfskunde

24 februari 2004

Prof.dr. H.G. Sol wordt per 1 juli 2004 decaan van de faculteit Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen. Met Henk Sol krijgt de faculteit Bedrijfskunde de beschikking over een door de wol geverfde hoogleraar en bestuurder. Sol is hoogleraar systeemkunde aan de TU Delft. Hij richt zich hierbij op organisatie-ontwerp, ict, beslissingsondersteuning en simulatie. De laatste jaren is zijn aandachtsveld verschoven naar het ontwerpen van complexe infrastructuren en diensten en naar het (her)inrichten van innovatieve organisaties. Inmiddels zijn ruim 45 promoties onder zijn verantwoordelijkheid afgerond.

Henk Sol (Borger, 1951) studeerde econometrie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Van 1974-1984 was hij wetenschappelijk medewerker bij de vakgroep Bedrijfseconomie van de RUG, met als taak het onderwijs en onderzoek in de bestuurlijke informatica. Tevens zette hij de opleiding bestuurlijke informatica op, waarvan hij sinds de start (in 1976) coördinator was. Hij promoveerde in 1982 aan de RUG op het proefschrift Simulation in information systems development. In 1984 werd hij aan de Technische Universiteit Delft benoemd tot hoogleraar Ontwerpen van informatiesystemen bij de faculteit der Technische Wiskunde en Informatica. In die periode was hij ook plaatsvervangend decaan. In 1992 werd hij tevens benoemd tot hoogleraar Systeemkunde en bouw-decaan bij de studierichting technische bestuurskunde van de TU Delft. Hij bereidde de integratie voor tot de nieuwe faculteit Techniek, Bestuur en Management. Sinds 1999 is hij wetenschappelijk directeur van het DITSE, Delft Institute for Information Technology in Systems Engineering. Van 2000-2003 was hij wederom decaan van de faculteit Techniek, Bestuur en Management. Sol vervult naast zijn advieswerk nog enkele commissariaten.

Noot voor de pers

Nadere informatie: prof.dr. H.G. Sol, telefoon (015)278 44 12, e- mail h.g.sol@tbm.tudelft.nl.

Laatst gewijzigd:30 november 2017 14:52

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...