Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

015 - Vierduizend aankomende studenten bezoeken Rijksuniversiteit Groningen

16 februari 2004

Naar schatting 4000 aankomende studenten en hun ouders, afkomstig uit geheel Nederland, bezoeken vrijdag 20 februari 2004 de Open dag op locatie van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Ze maken uitgebreid kennis met een of twee studies van hun voorkeur. De opleidingen presenteren zich zoveel mogelijk in hun eigen gebouwen, verspreid over de stad Groningen. Het ochtendprogramma begint om 10.00 uur, het middagprogramma om 14.00 uur. In de pauze, tussen 12.00 en 14.00 uur, kunnen de aankomende studenten informatiemarkten in het Academiegebouw en het Sportcentrum bezoeken of kennismaken met de vele mogelijkheden op cultureel en sportief gebied.

Een college volgen, praten met ouderejaarsstudenten, docenten en studieadviseurs, rondkijken in de bibliotheek, het laboratorium, talenpracticum en computerruimte. Mensen ontmoeten met wie je wellicht volgend jaar al in de collegebanken zit. Een indruk krijgen van de stad Groningen, waar je straks wellicht 4 of 5 jaar of zelfs langer woont. Informatie verzamelen en sfeer proeven, daar draait het om op de Open dag op locatie van vrijdag 20 februari.

Programma

Alle 60 (bachelor) opleidingen van de RUG doen mee aan de Open dag op locatie. De aankomende studenten kunnen maximaal twee studies bezoeken. Het ochtendprogramma begint om 10.00 uur. Tussen 12.00 en 14.00 uur is er tijd voor de lunch, voor een bezoek aan een informatiemarkt of voor een korte kennismaking met de faciliteiten van de RUG op sportief en cultureel gebied. Om 14.00 uur start de tweede ronde van de programma’s bij de opleidingen. Deze duren tot 16.00 uur. Uiteraard besteden de opleidingen aandacht aan de mogelijkheden om na het voltooien van de bacheloropleiding ook een masteropleiding te volgen.

Informatiemarkten

Hoe meld ik me aan bij de universiteit? Hoe zit het precies met studiefinanciering? Wat zijn de nieuwste ontwikkelingen op lotinggebied? Is het moeilijk om een kamer te vinden? En kent Groningen een leuke introductieperiode? Deze en andere vragen worden beantwoord op de informatiemarkten die plaatsvinden tussen 12.00 en 14.00 uur in het Academiegebouw in het centrum en in het Sportcentrum op het Zernikecomplex.

Sport en cultuur

Elke Groninger student kent de riante sportfaciliteiten van het Sportcentrum van RUG en Hanzehogeschool. De aankomende studenten kunnen daar al even aan ruiken door op 20 februari tussen 12.00 en 14.00 uur het sportcentrum te bezoeken en te ervaren dat recreatieve sporters én topsporters er legio mogelijkheden hebben. Er zijn rondleidingen en enkele demonstraties en er bestaat de mogelijkheid om ook zelf te sporten.

Het cultureel studentencentrum USVA speelt een belangrijke rol in het culturele leven in de stad Groningen. Op de Open dag kunnen de aankomende studenten genieten van een optreden van het bekende cabaretduo Anne Jan en Sophie. De voorstelling begint om 12.30 uur.

Informatie en aanmelding

Aankomende studenten die meer informatie over het programma willen of zich willen aanmelden, kunnen kijken op de website: www.rug.nl of bellen met (050) 363 80 25.

Noot voor de pers

Meer informatie: Joke Jalvingh, tel. (050) 363 80 66 (werk) of Martin Althof, tel. (050) 363 80 66 (werk)

Laatst gewijzigd:30 november 2017 14:51

Meer nieuws