Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

006 - Voorlichting masteropleidingen Rijksuniversiteit Groningen

21 januari 2004

Woensdag 4 februari 2004 organiseert de Rijksuniversiteit Groningen een informatiebijeenkomst over masteropleidingen. Negen faculteiten die masteropleidingen aanbieden, presenteren zich op dit evenement, dat plaatsvindt in het Academiegebouw aan de Broerstraat. Bezoekers kunnen bij voorlichters en studieadviseurs terecht voor individuele voorlichting. Daarnaast houdt een aantal faculteiten lezingen over de masters.

Sinds de invoering van de bachelor-masterstructuur volgt de student eerst een driejarige bacheloropleiding. Met het bachelordiploma kan men vervolgens doorstromen naar een masteropleiding van een of twee jaar.

Schakelprogramma’s

De voorlichtingsbijeenkomst is onder meer bestemd voor HBO-studenten (en HBO-afgestudeerden) die zich willen oriënteren op een masteropleiding aan de RUG of willen doorstromen in een universitaire lerarenopleiding (educatieve master). De studieadviseurs van de RUG kunnen antwoord geven op vragen over doorstroommogelijkheden en schakelprogramma’s.

Overstap

Voor RUG-studenten is de voorlichting met name van belang als zij zich willen oriënteren op een overstap naar een masteropleiding die niet direct in het verlengde ligt van hun huidige bacheloropleiding. Dat kan bijvoorbeeld een overstap zijn van biologie naar milieuwetenschappen of van Nederlands naar toegepaste taalwetenschap.

Topmasters

De RUG hoopt met de mastervoorlichting ook studenten van andere universiteiten te bereiken. Voor die studenten kunnen bijvoorbeeld de topmasters bij de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen interessant zijn. Deze masters, beperkt toegankelijk voor excellente studenten, zijn in september 2003 van start gegaan. De faculteit stelt hiervoor beurzen beschikbaar.

Het programma begint om 16.00 uur en eindigt om 20.00 uur. Vanaf die tijd geven de faculteiten elk in een eigen ruimte doorlopend individuele voorlichting. De lezingen beginnen op verschillende tijdstippen. Meer informatie is te verkrijgen op www.rug.nl of via de Onderwijsinformatielijn, tel. (050) 363 80 25.

Noot voor de redactie

Meer informatie: Martin Althof of Eelco Salverda, tel. (050) 363 80 66.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:34

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...