Skip to ContentSkip to Navigation
University museum
University Museum Plan your visit

Voorjaarsvakantie: knutsel- en experimentenhoek

Vanaf:ma 19-02-2024
Tot en met:vr 23-02-2024
Waar:Oude kijk in 't Jatstraat 7a

In het Universiteitsmuseum kun je niet alleen knappe wetenschappers en hun uitvindingen bewonderen, maar je kunt - nog leuker - ook zelf aan de slag! Vanwege de grote belangstelling in de kerstvakantie is de knutsel- en experimentenhoek in de voorjaarsvakantie weer terug, maar nu nog uitgebreider! 

decoratieve afbeelding
Knutselen

In onze jonge-uitvinders-knutselhoek mag je zelf een papieren glas-in-lood beestje knutselen, een origami vouwen of echte experimenten uitvoeren. Maak bijvoorbeeld een optische illusie net als de beroemde psycholoog Gerard Heymans, of doe Johann Bernoulli na en experimenteer met luchtdruk! Ook staat er in deze vakantie een spannende plasmabol waarin je prachtige bliksemflitsen ziet ontstaan al je hem aanraakt met je vingers.

decoratieve afbeelding
Experimenten: badzout maken

In de experimentenhoek kun je daarnaast ook badzout komen maken, met mooie kleurtjes en een lekker geurtje. Heerlijk voor een warm bad thuis in deze koude wintermaanden. Het badzout maak je natuurlijk in een labjas als echte professor! 

decoratieve afbeelding
Natuur onder de microscoop & schedels

Ten slotte is er een microscoop waarbij je onder begeleiding bijzondere preparaten kunt bekijken, van onder andere libelles, plantjes, hout en diverse beestjes. Onder de microscoop worden de kleinste details zichtbaar! Zo leer je veel over de natuur. Daarnaast liggen er een aantal dierenschedels om te bekijken. Zie jij het verschil tussen een hond en een kat?

  • Wanneer: maandag 19 februari t/m vrijdag 23 februari
  • Hoe laat: 11:00 - 16:00 uur


De knustel- en experimentenhoek is vrij toegankelijk met een geldig entreebewijs. N.B.: Stadjerspashouders, Museumkaarthouders en Medewerkers van de RUG/UMCG hebben gratis toegang.

Kinderen t/m 18 jaar: gratis entree. Voor kinderen geldt dat ze de knutsel- en experimentenhoek kunnen bezoeken onder begeleiding van een volwassene.