Skip to ContentSkip to Navigation
UniversiteitsmuseumOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen
Universiteitsmuseum
Universiteitsmuseum Plan je bezoek

(On)zichtbaarheid in het Universiteitsmuseum tijdens Zpannend Zernike

Wanneer:za 01-10-2022 12:00 - 17:00
Waar:Universiteitsmuseum Groningen, Oude Kijk in 't Jatstraat 7a
zpannend zernike

Heh, wat is die zomervakantie toch snel voorbij gegaan! Maar wat duurt het lang voordat de les rekenen is afgelopen. De tijd lijkt soms sneller te gaan en soms langzamer. In ons lichaam hebben we een interne klok. Voor onszelf is ie onzichtbaar. We zien hem niet. Toch geeft de klok wel aan wanneer we willen slapen. Gelukkig gebruiken we om de tijd te kunnen 'zien' een klok! Zo weten we precies hoe laat het is.

Activiteiten Universiteitsmuseum

Het Universiteitsmuseum staat tijdens Zpannend Zernike in het teken van (on)zichtbaarheid. Doe mee aan de spannende experimenten over de beleving van tijd. Of zie in onze tentoonstelling Masterminds hoe je met microscopen dingen zichtbaar kunt maken. Dankzij bijzondere uitvindingen kunnen we levende cellen bekijken! Dat komt mede door knappe koppen uit Groningen. Kom bij ons langs om (on)zichtbaar te schrijven, botten te bekijken met een echte archeoloog, geschminkt te worden als een pantoffeldiertje of om te knutselen in onze speciale knutselhoek.

Speurtocht

Daarnaast hebben we een leuke speurtocht in samenwerking met het Academiegebouw en Godgeleerdheid en Wijsbegeerte. Verzamel drie stempels op deze locaties en geniet van welverdiende poffertjes op het Academieplein.

Datum: zaterdag 1 oktober, 12:00-17:00

Toegang: gratis