Skip to ContentSkip to Navigation
UniversiteitsmuseumOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen
Universiteitsmuseum
Universiteitsmuseum Plan je bezoek

Groninger Museumnacht: 7 musea voor €10,-

Wanneer:za 10-09-2022
Waar:Groninger Museum, GRID Grafisch Museum, Storyworld en Forum Groningen, Museum aan de A, het Universiteitsmuseum, en Noorderlicht met een tentoonstelling in de Akerk en de Synagoge.
Groninger Museumnacht UM
  • Zaterdag 10 september
  • 19.00 - 01.00 uur

Op deze avond zijn er maar liefst zeven locaties te bezoeken: Groninger Museum, GRID Grafisch Museum, Storyworld en de expositiezalen in Forum Groningen, Museum aan de A, het Universiteitsmuseum, Noorderlicht met een tentoonstelling in de Akerk en de Synagoge.

  • Passe-partout tickets
  • Bekijk hier het volledige programma
Programma Groninger Museumnacht

Duik in het Universiteitsmuseum in de magische wereld van Alice in Wonderland. Leer alles over tijd, ontdek in verschillende experimenten hoe je tijd ervaart en maak deel uit van een echt wetenschappelijk onderzoek. Meer over het programma bij het Universiteitsmuseum.

In samenwerking met de manifestatie Bitterzoet Erfgoed presenteert Forum Groningen het panelgesprek ‘Zwart in strips’. Een gesprek over stereotypering in strips, animaties én kinderboeken. En naast Storyworld, waar de nieuwe tentoonstelling ‘70 jaar Donald Duck’ te zien is, zijn de grote expositiezalen in het Forum ook geopend. Daar kun je genieten van de expositie The Art of DC.

In het kader van dezelfde manifestatie organiseert GRID Grafisch Museum de tentoonstelling ‘ONDER_DRUK’. Daarnaast verzorgt multiculturele band Bokomo Swing de muzikale omlijsting.

In Museum aan de A maak je niet alleen kennis met Groningers die een rol speelden in slavernij, ook staat de avond bol van muziek, dans en creatieve workshops.

Naast de kleurige buitenkant van het Groninger Museum draait binnen ook alles om kleur in de nieuwe tentoonstelling ‘Kleur!’ Doe mee aan de workshop over het maken van kleurpigmenten, ervaar eten met kleur als thema met food designer Marije Vogelzang en geniet van de muziek van Sophie Straat en Batatuké.

Dit jaar presenteert Noorderlicht in samenwerking met Stichting Oude Groninger Kerken een indrukwekkende tentoonstelling in de Akerk over Oekraïense fotografie van de zeventiger jaren tot nu.

Cultureel begrip

De Museumnacht is in korte tijd een begrip geworden in cultureel Groningen. Het trekt een jong publiek: de gemiddelde leeftijd is tussen 20 en 35 jaar. Ook veel (buitenlandse) studenten komen jaarlijks op deze avond vol kunst, cultuur en gezelligheid af. De Groninger Museumnacht is een gezamenlijk initiatief van het Groninger Museum, Museum aan de A, GRID Grafisch Museum, Forum Groningen, Universiteitsmuseum, Noorderlicht en de Synagoge.

Samenwerkingen: USVA, Stukafest, Bitterzoet Erfgoed, Stichting Oude Groninger Kerken en Noorderpoort.

groninger museumnacht 2022