University museumPart of University of Groningen

DIG IT ALL met DORY

Dig it all met Dory
Foto: Lieke Dijkstra Design

Wat is archeologie eigenlijk? Hoe doen archeologen onderzoek? Wat hebben we eraan? Wat voegt technologie nou toe aan archeologie? Deze vragen staan centraal in het educatieprogramma bij de tentoonstelling Dig It All.

Na een korte gezamenlijke inleiding gaan de leerlingen in groepjes het museum in. Aan de hand van veel hands-on opdrachten - swipen, bouwen, determineren, voelen, kijken - maken ze kennis met archeologie, archeobotanie, de nieuwste technologische ontwikkelingen en onderzoek. Met een VR-bril door een graftombe lopen, munitie uit de Tweede Wereldoorlog bestuderen, scheepswrakken onderzoeken, hét medicijn tegen puisten ontdekken - van alles komt voorbij!

• Geschikt voor klas 1 t/m 3 (alle niveaus) VO en MBO
Voor onderbouw VO geldt het volgende:

Dit programma bestaat uit een interactieve presentatie, gevolgd door opdrachten die verspreid door het museum uitgevoerd worden.

Indien gewenst is het mogelijk om de interactieve presentatie, die onderdeel is van de museumles, voorafgaand aan het bezoek in de klas te behandelen. Neem gerust contact met ons op om te informeren naar de mogelijkheden via universiteitsmuseum rug.nl

Voor MBO geldt het volgende:

Dit programma bestaat uit een interactieve presentatie in de klas + zelfstandig lespakket in museum.

Laatst gewijzigd:13 augustus 2021 15:07