Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsOpleidingenMaster en PhD opleidingenEducatie en Communicatie in de Bètawetenschappen
Header image Educatie en Communicatie in de Bètawetenschappen

Educatie en Communicatie in de Bètawetenschappen

Instituut voor Didactiek en Onderwijsontwikkeling

Het Instituut voor Didactiek en Onderwijsontwikkeling, IDO, werkt aan een onderzoeksprogramma gericht op verbetering van het onderwijs in wiskunde en de natuurwetenschappen. Onderzoeksprojecten worden uitgevoerd in het voortgezet onderwijs en het universitair onderwijs.

Het IDO verzorgt onderwijs op de gebieden bètadidactiek en wetenschapscommunicatie, o.a. in de tweejarige Nederlandstalige master Educatie en Communicatie in de Wiskunde en Natuurwetenschappen. Deze master wordt in samenwerking met de Lerarenopleiding verzorgd.

Het IDO werkt aan de ontwikkeling van onderwijs in de FSE samen met het facultaire Servicecentrum voor Onderwijsontwikkeling en met de opleidingsinstituten.

Zie voor meer informatie: http://www.rug.nl/research/didactiek-onderwijsontwikkeling/

 • Testimonial van Johanna Stegink

  Breder dan je eigen vakgebied

  'Deze master bevalt me goed! Je bent zoveel breder bezig dan alleen je eigen vakgebied. Dus het is niet alleen wiskunde voor mij, maar ik moet ook iets over biologie of scheikunde kunnen uitleggen. Zo moesten we laatst een kort filmpje over bioplastics maken, zoals in Klokhuis. Dat was geweldig, we deden alles zelf: een script maken, filmen, monteren.

  Je bent dus vaak praktisch bezig in deze master. De werkdruk is ook heel anders dan in de bachelor: je moet elke week wel opdrachten uitvoeren en inleveren in plaats van vooral aan het einde van de periode. Omdat het aantal studenten niet heel groot is, is er veel contact met de docenten. Daardoor nemen we ook actief deel aan de colleges, je kunt makkelijk zelf iets inbrengen. Het is hier niet zo dat een docent een uur lang staat te vertellen.

  Ik heb voor de communicatiekant gekozen om meer opties te hebben dan lesgeven. Je leert feitelijk lesgeven aan een breder publiek dan alleen scholieren. Overigens wil ik hierna ook nog de educatiespecialisatie volgen. En daarna? Dat hangt er vanaf hoe het lesgeven me bevalt en wat voor werk ik kan vinden. Ik wil in ieder geval mensen enthousiast maken voor wiskunde!'

  Sluiten
  – Johanna Stegink
printView this page in: English