Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsOpleidingenMaster en PhD opleidingenFarmacie
Header image Farmacie

Pas je eigen voorkeuren en wensen in!

Naast het verplichte programma geeft de masteropleiding Farmacie in Groningen je de kans om je te verdiepen in vakgebieden die jóu interesseren. Vooral tijdens je onderzoeksdifferentiatie is er veel ruimte voor eigen voorkeuren en wensen. Je volgt voorbereidende keuzevakken en een onderzoeksproject van ongeveer 20 of 30 weken.

Tijdens dit onderzoeksproject doe je, onder begeleiding van een onderzoeker, experimenten en een literatuurstudie. Uiteindelijk presenteer je jouw resultaten met een voordracht. Het doel van het onderzoeksproject is kennis te maken met wetenschappelijk onderzoek en te leren hoe dit kan worden aangepakt.

Bovendien leer je hoe je onderzoeksresultaten op een wetenschappelijke manier wereldkundig maakt. Je participeert in lopend onderzoek binnen het Groningen Research Institute of Pharmacy (GRIP). Ook kun je je onderzoeksproject buiten de Rijksuniversiteit Groningen of in het buitenland doen.

Lees meer over het onderzoek van GRIP op hun website.

 • Testimonial van

  Lung patients made sick for good cause

 • Testimonial van Quincy de Hoog

  – Quincy de Hoog
 • Testimonial van

  Gelukkig in het klinisch geneesmiddelen onderzoek terecht gekomen!

  'Sinds anderhalf jaar werk ik voor PRA Health Sciences in Groningen. Dat is een internationaal bedrijf in het klinisch geneesmiddelenonderzoek. Het is een wereld op zich. Als bedrijven uit de farmaceutische industrie een nieuwe stof hebben ontwikkeld, is het vooral belangrijk te weten hoe mensen hierop reageren. Dit is heel specifiek onderzoek, dat ze uitbesteden aan bedrijven zoals PRA.

  Vanaf het moment dat een studie binnenkomt bij PRA, moeten heel veel verschillende afdelingen aan de slag. De afdeling recruitment werft gezonde vrijwilligers voor de tests, het contract moet geregeld, we werken een protocol uit en maken instructies voor het medisch personeel in de kliniek. Speciale programmeurs gaan met de data aan de slag en onder andere onze biostatistici en medical writers werken de resultaten uit. Een heel traject. Als project manager zet je alles uit en houd je gedurende het hele project contact met de internationale opdrachtgever.

  Inmiddels werk ik op de afdeling proposals. Hier komen alle aanvragen voor nieuwe onderzoeken binnen. Met een dagelijkse call wordt bekeken of we de studie kunnen en willen uitvoeren in onze kliniek. Als dat zo is, gaan we binnen onze afdeling aan de slag om een proposal voor de klant te bouwen.

  Erg leuk aan mijn werk vind ik dat je een bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen. In de opleiding is er helaas nog niet zo veel aandacht voor klinisch geneesmiddelenonderzoek. Ik heb er via mijn masteronderzoek voor de afdeling klinische farmacologie ervaring in opgedaan. Gelukkig maar, want ik vind klinisch geneesmiddelenonderzoek waanzinnig gaaf!'

  Sluiten
printView this page in: English