Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsOpleidingenMaster en PhD opleidingenOpleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de eerste graad in Economie en Bedrijfswetenschappen
Header image Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de eerste graad in Economie en Bedrijfswetenschappen

Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de eerste graad in Economie en Bedrijfswetenschappen

Arbeidsmarkt

Aan het eind van het traject van de lerarenopleiding ben je bevoegd docent Economie en M&O. Het traject is ook van belang als je kiest voor een carrière als docent op het HBO of het WO. Maar de masteropleiding is niet alleen gericht op een functie in het onderwijs. Binnen deze studie werk je namelijk zowel aan vakkennis als aan communicatieve en educatieve competenties: je maatschappelijke oriëntatie en beroepskeuzemogelijkheden worden erdoor verbreed.

FEB Careers Company: Goed voorbereid de arbeidsmarkt op? De FEB Careers Company biedt allerlei activiteiten aan om je zo goed mogelijk voor te bereiden op je toekomstige carriere. Bezoek de website van de FEB Careers Company voor meer informatie: http://www.rug.nl/feb/career-services/

Al onze opleidingen zijn EQUIS en AACSB geaccrediteerd, wat je diploma extra waarde geeft op de arbeidsmarkt.

Potentiële beroepen

 • Persoonlijke coach
 • Manager in het onderwijs
 • Eerstegraads docent Economie en/of M&O
 • Opleidingsvideo

  Video

  – Opleidingsvideo
 • Testimonial van Ellen Hanselman

  "Je bent meteen docent binnen de opleiding"

  De lerarenopleiding zie ik als een nuttige aanvulling op mijn studie International Business & Management. Je krijgt veel mensenkennis en leert jezelf goed kennen. Ik zou zeker weer deze tweede master kiezen.

  Het feit dat je meteen docent bent spreekt mij erg aan binnen de lerarenopleiding. Het is erg uitdagend om iets van je lessen te maken. De handvatten hiervoor krijg je tijdens de studie. Het is nodig om je eigen grenzen te bepalen gedurende de lessen. Door middel van groepsbegeleiding en je mentor kun je ervaringen uitwisselen en krijg je feedback. Je blijft zelf ook constant leren. Mijn eerste master was die van International Business and Management. Binnen deze master heb ik een voorbereidingstraject gedaan die mij kennis liet maken met de lerarenopleiding. Het volgen van een tweede master was goed mogelijk doordat ik voor de lerarenopleiding een jaar extra studiefinanciering kreeg. Ook heb je een grote kans op een betaalde stage. De lerarenopleiding zie ik als een nuttige aanvulling op mijn studie. Je krijgt veel mensenkennis en leert jezelf goed kennen. Ik zou zeker weer deze tweede master kiezen. Mijn reis naar Zuid-Amerika is in aantocht. Daarna ga ik op zoek naar een leuke baan. Waarschijnlijk wil ik wel eerst het bedrijfsleven in om ervaringen op te doen. Een baan in het onderwijs zoek ik eventueel daarna.

  Sluiten
  – Ellen Hanselman
 • Testimonial van Edwin van Renesse van Duivenbode

  "Ik hoop dat ik mogelijk aan de slag kan gaan bij een van de hogescholen waar ik stage heb gelopen. Mijn toekomstambitie is om teamleider of zelfs directeur te worden.”

  “De MSc Lerarenopleiding Economie en Bedrijfswetenschappen is een van de meest praktijkgerichte masters binnen FEB. Daarbij is de begeleiding en organisatie uitstekend geregeld. Docenten en mentoren zijn erg betrokken bij de studenten en zetten zich volledig in om een goede leraar van elke student te maken. Als ik opnieuw kon kiezen, dan had ik zeker dezelfde studie en stad gekozen. De educatieve master geeft je zowel een theoretische basis als praktische oriëntatie en hierdoor word je uitgedaagd om zoveel mogelijk uit je studie te halen.

  Ik hoop dat ik mogelijk aan de slag kan gaan bij een van de hogescholen waar ik stage heb gelopen. Mijn toekomstambitie is om teamleider of zelfs directeur te worden.”

  Sluiten
  – Edwin van Renesse van Duivenbode