Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsOpleidingenMasteropleidingenNotarieel recht
Header image Notarieel recht

Notarieel recht

Programma

  • 1 jaar

    In het masterjaar zet je de kroon op je werk. Bij een aantal vakken ga je verder de diepte in en wordt de link met de praktijk nader gelegd.

Opbouw programma

VakPeriode 1Periode 2Periode 3Periode 4
Belastingrecht 2 (6 EC)
Verbintenissenrecht C.S. (6 EC, facultatief)
Seminaar Internationaal Privaatrecht C.S. (6 EC, facultatief)
Agrarisch Recht (5 EC, facultatief)
Goederenrecht C.S. (6 EC)
Internationaal Privaatrecht (6 EC)
Successiewet voor Notariëlen (7 EC)
Scriptie (18 EC)
Estate Planning (5 EC, facultatief)

Kijk voor het volledige studieprogramma in de online onderwijs catalogus van de RUG - http://www.rug.nl/ocasys/rug/vak/showpos?opleiding=363

Studeren in het buitenland

  • Studeren in het buitenland is aanbevolen
  • Voor gemiddeld 20 weken
  • Maximaal 30 EC

De faculteit rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen heeft met meer dan 50 universiteiten wereldwijd uitwisselingsovereenkomsten.

Waarom in Groningen?

In combinatie met de bachelor notarieel recht biedt deze master dé universitaire beroepsopleiding voor het notariaat. De afgestudeerden notarieel recht uit Groningen worden niet alleen notaris, maar zijn ook gewild in andere sectoren zoals binnen de onroerend-goed-sector of het verzekerings- of bankwezen.

Uniek zijn de mogelijkheden tot het lopen van stages in het buitenland en het zeer actief meedoen met het onderzoek dat door de sectie Notarieel Recht wordt verricht.

Als je vragen hebt over je studie, je studievoortgang, je manier van studeren of persoonlijke omstandigheden, dan kun je een gesprek aanvragen met de studieadviseur. Wat je in dit gesprek bespreekt, wordt vertrouwelijk behandeld.

printOok beschikbaar in het: English