Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsOpleidingenMaster en PhD opleidingenInternationaal en Europees recht
Header image Internationaal en Europees recht

Internationaal en Europees recht

Opbouw programma

Vak
Master's thesis (18 EC)
Seminaar (6 EC)

Studeren in het buitenland

 • Studeren in het buitenland is facultatief
 • Voor gemiddeld 20 weken
 • Maximaal 30 EC

The international and European law modules form the core of the programme. In both fields you select at least two out of five modonal Relations

The programme provides for some space for an additional and completely free choice of a module.

The final masterpiece is your thesis on a topic in international or European law or a combination thereof.

 • Testimonial van Iris Kwakkel

  Studente Iris: “Bijna 90% van alle Nederlandse wetten komen rechtstreeks uit Europa, het is heel interessant om te weten waar onze wetgeving vandaan komt en waarom sommige dingen zo zijn geregeld als ze nu zijn. “

  Het nieuws heeft steeds meer aanknopingspunten. Als je op de RUG Rechten komt studeren, zal je in je eerste week ongetwijfeld het adagium “Het recht is overal” horen. Dat klopt. Of het nu gaat om een grote overname, schade door extreme hagel of een Turkse minister die in Nederland een toespraak wil houden, het recht is overal.

  Meer of minder Europa? Die vraag wordt al jaren gesteld. Feit is dat ongeveer 90% van alle Nederlandse wetten rechtstreeks uit Europa komen. Het is heel interessant om te weten waar onze wetgeving vandaan komt en waarom sommige dingen zo zijn geregeld als ze nu zijn.

  Ik heb voor de specialisatie Internationaal en Europees Recht gekozen omdat ik het gevoel heb dat daar de echte grote problemen zijn op te lossen. In het Internationale en Europese recht gaat het vaak om landen. Dat maakt de hele probleemstelling al veel moeilijker. Naar mijn mening is het in het Internationale recht al een hele overwinning als je het probleem begrijpt. En als je het begrijpt, moet je het nog kunnen toepassen, op bijvoorbeeld een zo veelomvattend conflict als in de Gazastrook, daar zit voor mij de uitdaging.

  Heb je een goed taalgevoel, ben je nieuwsgierig naar hoe dingen geregeld zijn en waaróm ze zo geregeld zijn, wil je mensen helpen en wil je ook echt iets hebben aan je studie? Kies dan rechten.

  Sluiten
  – Iris Kwakkel
printView this page in: DeutschEnglish