Skip to ContentSkip to Navigation
EducationProgrammesMaster's degree programmesHistory Today (part-time)
Header image History Today

History Today

Geschiedenis Vandaag is een maatschappelijk georiënteerd masterprogramma. Je leert het verleden in het heden bloot te leggen en vanuit een historisch perspectief inzicht te geven in actuele kwesties.

De nadruk op toepassing van geschiedenis op academisch niveau maakt dit eenjarige masterprogramma in Groningen uniek. Leren hoe je een historisch verantwoorde tentoonstelling maakt, hoe je levensverhalen schrijft, hoe je kwantitatief of archiefonderzoek doet, hoe je beeldcultuur analyseert? Jij kiest! Verdiep je in de toepassing van digitale technieken in onderzoek en publiekspresentaties. Of leer hoe je gevolgen van veranderingsprocessen in organisaties en bedrijven in hun historische ontwikkeling kunt plaatsen.

De master biedt drie beroepsgerichte specialisatietrajecten: Geschiedenis voor Media, Cultuur en Erfgoedsector, Geschiedenis voor Beleid, Bestuur en Politiek en Geschiedenis voor Onderwijs en Educatie- elk inclusief een bij de sector passende stage. Binnen je traject stel je een profiel samen (thematisch, chronologisch of regionaal).

Extra inhoudelijke verdieping bieden onderzoekscolleges, verzorgd door gespecialiseerde docenten uit binnen- en buitenland.

Natuurlijk kun je afstuderen met een scriptie, maar ook door bijvoorbeeld een tentoonstelling(splan) te maken, een organisatieonderzoek te doen, een website te ontwikkelen of een script voor een documentaire te schrijven.


Je kunt het masterprogramma Geschiedenis Vandaag zowel in voltijd als deeltijd volgen.

More about this programme
Facts & Figures
Degree
MA in History
Croho code
66034
Course type
Master
Language of instruction
Dutch (100%), English (100%)
Duration
12 months (60 ECTS)
Start
Programme form
part-time
Faculty
Arts