Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsOpleidingenMaster en PhD opleidingenNederlands rechtArbeidsrecht
Header image Arbeidsrecht

Arbeidsrecht

Contact

Wil je meer weten over de opleiding Arbeidsrecht, neem dan contact op:

Bezoek ons!

EvenementOmschrijving
Masterdag

Voor wie is de mastervoorlichting?

 • studenten die hun bachelor aan een andere universiteit hebben behaald en overwegen om in Groningen een master te volgen;
 • HBO-studenten die een masteropleiding willen volgen aan de RUG;
 • RUG-studenten die zich willen oriënteren op een master;
 • en natuurlijk voor alle andere belangstellenden.
 • 29 maart 2019 16:00 - 20:00
 • Broerstraat 5

Meer informatie

EvenementOmschrijving
Masterdag

Voor wie is de mastervoorlichting?

 • studenten die hun bachelor aan een andere universiteit hebben behaald en overwegen om in Groningen een master te volgen;
 • HBO-studenten die een masteropleiding willen volgen aan de RUG;
 • RUG-studenten die zich willen oriënteren op een master;
 • en natuurlijk voor alle andere belangstellenden.
 • 29 maart 2019 16:00 - 20:00
 • Broerstraat 5

Meer informatie

EvenementOmschrijving

Studieverenigingen

 • Diephuis

  Civielrechtelijke vereniging Diephuis is een studievereniging in Groningen die zich in de eerste plaats richt op privaatrecht-studenten, maar haar deuren open heeft staan voor iedere rechten student.

  Voor de student die zich oriënteert op het privaatrecht worden gedurende het gehele collegejaar verscheidene activiteiten georganiseerd. Ieder jaar zet een groep enthousiaste actieve leden zich ervoor in om deze tot een groot succes te maken.

 • Testimonial van

  Student Linton: de masterclass procederen in arbeidszaken geeft je een voorsprong

  In 2012 ben ik begonnen met de bacheloropleiding Rechtsgeleerdheid aan de RUG. Mijn doel was om in de sportwereld als advocaat, jurist of spelersmakelaar aan de slag te gaan. Daarbij is een solide juridische basis onmisbaar.

  Vanaf het moment dat ik Rechtsgeleerdheid ging studeren deed ik dat met de insteek dat ik me in arbeidsrecht wilde specialiseren. Dit omdat het rechtsgebied aansloot bij wat ik wilde gaan doen. Daarnaast staat het arbeidsrecht dichtbij het dagelijks leven van iedereen, met als gevolg dat bijna iedereen er mee in aanraking komt.

  Het is een redelijk overzichtelijk rechtsgebied wat tot gevolg heeft dat de specialisatie ook op een overzichtelijke wijze aan de student gepresenteerd kan worden. Het leukste onderdeel vond ik de masterclass procederen in arbeidszaken. Door het volgen van deze masterclass kom je in aanraking met aspecten uit de praktijk die bij een academische studie normaliter minder vaak aan bod komen. Doordat je tijdens de masterclass meermaals verzoekschriften, pleitnota's en
  beschikkingen schrijft, heb je wel een ''voorsprong'' als je aan een eventuele stage begint. Daarnaast krijg je tijdens de masterclass feedback van verschillende advocaten, breng je een bezoek aan verschillende kantoren en woon je arbeidsrechtzaken bij.

  De docenten zijn kundig en zeer betrokken bij de studenten. Zo ben ik met hulp van mevrouw Saskia Peters (hoogleraar arbeidsrecht) aan mijn stage bij Lexence gekomen. Inmiddels ben ik al een tijdje vanuit mijn eigen onderneming LJ Sports & Employment actief als zaakwaarnemer in de voetballerij. Voorts ben ik als juridisch coördinator betrokken bij het steunpunt bemiddelingskosten Groningen.

  Ik heb 5 jaar in Groningen mogen wonen en heb er een hele leuke tijd gehad. Ik kan het iedereen dan ook aanraden om er gaan te studeren. Groningen wordt niet voor niks de studentenstad van Nederland genoemd!

  Sluiten
 • Testimonial van

  Docent Gerdien Oldenhuis: College-onderwerpen keren regelmatig terug in de actualiteit

  Het arbeidsrecht regelt de verhouding tussen de werkgever en de werknemer, waarbij die laatste van oudsher wordt gezien als de zwakkere partij die meer bescherming nodig heeft. Het is een rechtsgebied waar veel mensen in onze maatschappij mee te maken hebben en waarin altijd ontwikkelingen zijn.

  In Groningen is de specialisatie arbeidsrecht zowel breed als verdiepend. Zo komen het Europese en internationale arbeidsrecht aan bod en wordt er onderwezen in het ondernemingsrecht en sociaalzekerheidsrecht. De specialisatie heeft een dynamisch en interactief karakter. In de masterclass ‘Procederen in arbeidszaken’ bijvoorbeeld stellen studenten zelf processtukken op en pleiten zij om te ervaren hoe een procedure in de praktijk verloopt. Regelmatig worden colleges verzorgd door gastdocenten uit de arbeidsrechtelijke praktijk.

  Het arbeidsrecht is overal om je heen en daarom al snel praktisch toepasbaar. Het is een verdiepende academische studie waarin je je bezig houdt met fundamentele rechtsvragen. Met een master arbeidsrecht op zak kun je terecht in veel verschillende functies.

  Het leuke aan mijn functie vind ik de interactie met de studenten. Onderwerpen uit de colleges keren met regelmaat terug in de actualiteit, dit maakt het levendig.

  Gerdien Oldenhuis is docent arbeidsrecht en onderzoeker bij de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

  Sluiten
 • Testimonial van Saskia Peters

  Grote belangstelling voor nieuwe masterspecialisatie

  Uit het jaaroverzicht 2016 van de Faculteit Rechtsgeleerdheid, een terugblik op het eerste jaar Arbeidsrecht:

  'Met een groep van zo'n 35 enthousiaste studenten is het collegejaar 2015/2016 volledig naar wens verlopen. Studenten zijn zeer te spreken over de master en over het arbeidsrecht als vakgebied. Een aantal studenten heeft stage gelopen bij onze gastdocenten uit de praktijk en een aantal mocht vervolgens hun scriptie schrijven op het betreffende advocatenkantoor in Amsterdam'.

  ‘Met name de advocatuur heeft interesse getoond in de masterspecialisatie. Men treedt bijvoorbeeld graag op als gastdocent en wil graag meewerken aan de Masterclass ‘Procederen in arbeidszaken’. Het is dan ook niet verwonderlijk dat onze eerste lichting alumni goed aan het werk is gekomen. Zij werken nu in de advocatuur als advocaat-stagiair of zijn aan de slag gegaan als jurist bij het Juridisch loket, een re-integratiebedrijf, vakbond en bij een groot internationaal bedrijf.
  ‘Het nieuwe ontslagrecht van de Wet Werk en Zekerheid heeft diverse problemen met zich mee gebracht. De roep om een échte hervorming van de arbeidsmarkt en het arbeidsrecht klinkt steeds luider. Die hervorming is mijns inziens de grootste uitdaging voor het arbeidsrecht de komende jaren. Daar bereiden wij onze studenten op voor.‘

  Sluiten
  – Saskia Peters