Skip to ContentSkip to Navigation
UniversiteitsbibliotheekOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Universiteitsbibliotheek

UniversiteitsbibliotheekOpen AccessNieuws

Springer en VSNU hernieuwen hun open access overeenkomst

12 maart 2018

De VSNU en uitgever Springer hebben een nieuwe deal afgesloten waarin ook afspraken zijn gemaakt over open access publiceren door wetenschappelijke auteurs van de Nederlandse universiteiten.

Corresponderende auteurs van Nederlandse universiteiten mogen per jaar maximaal 2.080 artikelen zonder extra kosten in open access publiceren. Dit aantal is overeengekomen op basis van de ervaringen van de afgelopen jaren. Er kan in meer tijdschriften open access gepubliceerd worden. Aan de overeenkomst zijn 155 nieuwe titels toegevoegd.

Meer informatie.

Laatst gewijzigd:13 maart 2018 10:02
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...