UniversiteitsbibliotheekOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Universiteitsbibliotheek

RUG sluit overeenkomst met megajournal PeerJ

09 februari 2016

De Rijksuniversiteit Groningen heeft een overeenkomst afgesloten met PeerJ.

Dit is een open access biomedisch uitgeefplatform volgens het model van een megajournal. De uitgever werkt niet volgens het gangbare 'gouden' model van article processing charges (APC’s) maar met een lifetime publishing plan per auteur ('pay once, publish for life'). Voor een eenmalig bedrag kan een onderzoeker voor het leven bij PeerJ publiceren.

De RUG betaalt het lidmaatschap voor de eerste 36 RUG/UMCG-onderzoekers die een manuscript indienen bij PeerJ. De auteur wordt herkend aan het @rug.nl of @umcg.nl e-mailadres en krijgt de optie automatisch aangeboden wanneer het manuscript geaccepteerd wordt. Vervolgens kan de onderzoeker één artikel per jaar zonder extra kosten publiceren bij PeerJ.

PeerJ wordt geïndexeerd in Web of Science en heeft sinds 2015 een Q1-impactfactor. Verschillende onderzoekers van de RUG en het UMCG hebben de weg naar PeerJ al gevonden, als auteur of editor.

Laatst gewijzigd:05 oktober 2018 12:37