Skip to ContentSkip to Navigation
UniversiteitsbibliotheekOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Universiteitsbibliotheek

Universiteitsbibliotheek

RUG sluit overeenkomst met megajournal PeerJ

09 februari 2016
PeerJ
PeerJ

De Rijksuniversiteit Groningen heeft een overeenkomst afgesloten met PeerJ.

Dit is een open access biomedisch uitgeefplatform volgens het model van een megajournal. De uitgever werkt niet volgens het gangbare 'gouden' model van article processing charges (APC’s) maar met een lifetime publishing plan per auteur ('pay once, publish for life'). Voor een eenmalig bedrag kan een onderzoeker voor het leven bij PeerJ publiceren.

De RUG betaalt het lidmaatschap voor de eerste 36 RUG/UMCG-onderzoekers die een manuscript indienen bij PeerJ. De auteur wordt herkend aan het @rug.nl of @umcg.nl e-mailadres en krijgt de optie automatisch aangeboden wanneer het manuscript geaccepteerd wordt. Vervolgens kan de onderzoeker één artikel per jaar zonder extra kosten publiceren bij PeerJ.

PeerJ wordt geïndexeerd in Web of Science en heeft sinds 2015 een Q1-impactfactor. Verschillende onderzoekers van de RUG en het UMCG hebben de weg naar PeerJ al gevonden, als auteur of editor.

Meer informatie

Laatst gewijzigd:08 mei 2018 11:20

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...