UniversiteitsbibliotheekOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Universiteitsbibliotheek

Frank den Hollander Ridder in de Orde van Oranje Nassau

26 april 2016

Dinsdag 26 april 2016 is Frank den Hollander, tegelijk met Peter de Haan en Alina Kiers, benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Frank den Hollander (Middelburg, 1957), jarenlang communicatiemedewerker bij de Universiteitsbibliotheek Groningen, heeft samen met Peter de Haan en Alina Kiers vanaf het midden van de jaren 1980 tot nu permanent in verschillende hoedanigheden, onder variërende naam en in wisselende samenstelling op een bijkans onvergelijkbare manier bijgedragen aan de beleving van de Groninger taal en cultuur. Zij maakten furore als Pé Daalemmer en Rooie Rinus, de Bende van Baflo Bill en Voorheen de Bende.

Hoewel zij er niet voor zijn opgericht, hebben zij veel betekend voor het Gronings als streektaal en een enorme bijdrage geleverd aan het verbeteren van het imago van het Gronings. Mede door hun toedoen is er ontegenzeggelijk een brede herwaardering voor de streektaal gekomen. Hun teksten hebben de Groningers weer trots gemaakt op hun taal en streek.

De Universiteitsbibliotheek feliciteert Frank den Hollander, Peter de Haan en Alina Kiers van harte met hun koninklijke onderscheiding!

Laatst gewijzigd:08 mei 2018 11:20