UniversiteitsbibliotheekOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

19 oktober 2017
Open Access Week 2017

Open Access Week

23-29 oktober a.s. vindt de 10e internationale Open Access Week plaats, waarin het belang van open access onder de aandacht wordt gebracht.

Uw publicaties vrij beschikbaar met een groot bereik is heel eenvoudig geworden. In veel tijdschriften van grote uitgeverijen kunt u zonder aanvullende kosten open access publiceren.
In de landelijke journal browser kunt u zien bij welke tijdschriften open access gepubliceerd kan worden en welke kortingsregelingen gelden.

Door open access te publiceren stimuleert u hergebruik van kennis, zowel in de wetenschap als in onderwijs, gezondheidszorg, openbaar bestuur en andere beroepsgroepen. Burgers en wetenschappers in alle landen ter wereld krijgen dankzij open access kosteloos toegang tot uw artikelen en daarmee kwalitatief hoogwaardige informatie. Het bereik van uw onderzoek wordt daardoor vele malen groter en ook de citaties nemen aanzienlijk toe.

Meer informatie:

Voor vragen: openaccess@rug.nl