Skip to ContentSkip to Navigation

University of Groningen Library

University of Groningen Library

Laatste nummer van Pictogram verschenen

17 juli 2019
Pictogram, laatste nummer, 2019
Pictogram, laatste nummer, 2019

Deze week is het allerlaatste nummer verschenen van Pictogram, het ICT-magazine van de RUG, gezamenlijk uitgegeven door de Universiteitsbibliotheek en het Centrum voor Informatie Technologie (CIT).

Meer dan twintig jaar behandelde de redactie van dit blad de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van informatietechnologie aan de RUG. Sinds jaar en dag is er immers een raakvlak tussen de werkgebieden van de Universiteitsbibliotheek en het CIT; beide instellingen houden zich meer en meer bezig met het aanbieden en beheren van informatie in digitale vorm. Het is allemaal nog terug te lezen op de website, maar ook in het digitale archief op University of Groningen Press – Pictogram is inmiddels ook een heus open access tijdschrift.

Maar Pictogram stopt ermee. “In deze digitale tijd”, zo bereikte de redactie voorjaar 2019 een bericht van de gezamenlijke directies, “is er minder ruimte en aandacht voor het lezen van papieren tijdschriften. ‘Long reads’ worden steeds meer beperkt tot specialistische uitgaven. Een van de gevolgen van deze ontwikkeling is dat Pictogram wat ons betreft niet meer goed past in het eigentijdse imago dat we vanuit CIT en UB willen uitstralen."

Laatst gewijzigd:26 juli 2019 13:35

Meer nieuws

Follow us onfacebook twitter instagram