Skip to ContentSkip to Navigation
Universiteitsbibliotheek
Universiteitsbibliotheek

Verruimde toegang tot uitgeversmateriaal

09 april 2020

Veel uitgevers en providers verruimen tijdelijk hun digitale toegang in de huidige bijzondere omstandigheden, op verzoek van ICOLC, de internationale federatie van bibliotheekconsortia.

Zo hebben wij nu ook toegang tot alle JSTOR archiefcollecties en e-books, de Sage Complete Books & Reference Books en Muse e-books en journals, evenals 700 textbooks van Cambridge University Press en e-books van Oxford Law Trove en Oxford Politics Trove. (OUP).

Ook zijn veel e-books van EBSCO en van Ebook Central (ProQuest), die vaak voor een beperkt aantal gebruikers beschikbaar waren, nu door meerderen tegelijk te raadplegen.
Dit geldt voor deze uitgevers bij EBSCO en deze bij Ebook Central.

Zie hier voor een zo volledig mogelijk overzicht van deze initiatieven. Dit is gesorteerd op bronnencategorie en leverancier.

  • Courseware: om faculteiten te helpen hun lessen online te geven;
  • Covid-19 Research: voor het laatste nieuws en onderzoek over het Coronavirus voor onderzoekers en clinici;
  • General Content: elektronische bronnen die studenten en faculteiten kunnen helpen aan de benodigde informatie voor onderwijs en onderzoek.

Wensen

Wij kunnen als bibliotheek onze wensen op dit gebied bij de uitgevers kenbaar maken.

  • Mocht u zelf wensen hebben voor toegang tot e-books of andere online bronnen, stuur dan dat verzoek naar servicedesk-bibliotheek rug.nl

Extra: Corona-publicaties

Voor de volledigheid wijzen we u nog op de Corona Libguide met alle medische informatie rond COVID-19 die de Centrale Medische Bibliotheek onderhoudt.

Laatst gewijzigd:14 januari 2021 14:45
View this page in: English

Meer nieuws

  • 16 april 2024

    RUG ondertekent Barcelona Declaration on Open Research Information

    De Rijksuniversiteit Groningen heeft de Barcelona Declaration on Open Research Information (Verklaring Open Onderzoeksinformatie) officieel ondertekend. Dit wordt gezien als een grote stap richting verantwoordelijke onderzoeksbeoordeling en open...

  • 02 april 2024

    Vliegen op houtstof

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 18 maart 2024

    VentureLab North helpt onderzoekers op weg naar succesvolle startups

    Het is menig onderzoeker al overkomen. Tijdens het werken vraag je je opeens af: zou dit niet ontzettend nuttig zijn voor de mensen buiten mijn onderzoeksveld? Er zijn allerlei manieren om onderzoeksinzichten te verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan...