Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Opening Groninger Vrouwengalerij in UB Binnenstad

01 maart 2019

Op vrijdag 8 maart (Internationale Vrouwendag) wordt de Groninger Vrouwengalerij geopend in de Universiteitsbibliotheek Binnenstad in Groningen. Vanaf dat moment is er een vijftigtal interessante biografieën over Groninger vrouwen te lezen op de website van De Verhalen van Groningen én zal deze Groninger Vrouwengalerij ook als (mini-)expositie op locatie te bewonderen zijn.

Over de Groninger Vrouwengalerij

Groningen heeft veel sterke en vooruitstrevende vrouwen voortgebracht: van excentrieke kunstenaars tot idealistische politici, en van wereldberoemde sopranen tot grensverleggende wetenschappers. Toch zijn deze vrouwen vrijwel niet terug te vinden in de regionale of landelijke geschiedschrijving. Daarom zet De Verhalen van Groningen deze bijzondere vrouwen nu in de spotlights met de Groninger Vrouwengalerij.

Opening

Op vrijdag 8 maart om 10:00 uur wordt de Groninger Vrouwengalerij geopend in de Jantina Tammeszaal op de vierde verdieping van de UB Binnenstad.

  • De openingshandeling zal worden verricht door gedeputeerde Fleur Gräper en de kersverse wethouder van de gemeente Groningen Carine Bloemhoff.
  • Daarnaast vertellen bijzondere Groninger vrouwen van nu, schrijfster Fieke Gosselaar en voormalig stadsdichter Lilian Zielstra, over markante vrouwen uit hun leven.
  • De opening van de Groninger Vrouwengalerij maakt deel uit van het Feminist Festival dat die dag in Groningen plaatsvindt.

Opvoering theaterstuk For what it's Worth

Op vrijdag 8 maart zal tevens het theaterstuk 'For what it's worth' door De Noordelingen worden opgevoerd. Deze vindt plaats om 16.00 uur in de Jantina Tammeszaal op de 4e verdieping. De entree is gratis, maar meld u s.v.p. aan via For what it's worth.

Laatst gewijzigd:13 januari 2020 11:35
View this page in: English

Meer nieuws

  • 16 april 2024

    RUG ondertekent Barcelona Declaration on Open Research Information

    De Rijksuniversiteit Groningen heeft de Barcelona Declaration on Open Research Information (Verklaring Open Onderzoeksinformatie) officieel ondertekend. Dit wordt gezien als een grote stap richting verantwoordelijke onderzoeksbeoordeling en open...

  • 02 april 2024

    Vliegen op houtstof

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 18 maart 2024

    VentureLab North helpt onderzoekers op weg naar succesvolle startups

    Het is menig onderzoeker al overkomen. Tijdens het werken vraag je je opeens af: zou dit niet ontzettend nuttig zijn voor de mensen buiten mijn onderzoeksveld? Er zijn allerlei manieren om onderzoeksinzichten te verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan...