UniversiteitsbibliotheekOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Universiteitsbibliotheek

UB-boeken in bruikleen bij tentoonstellingen

22 februari 2018
HS 405, Jacob van Maerlandt

Bijna voortdurend is een aantal werken uit onze bijzondere collecties 'het huis uit': musea maken graag gebruik van de mogelijkheid een werk in bruikleen aan te vragen voor een tentoonstelling. Zo zijn op dit moment boeken uit de collectie van de UB Groingen te zien op de volgende tentoonstellingen:

• het Groninger Museum, de expositie '500 jaar Reformatie in Groningen'
  • het Noordelijk Scheepvaartmuseum, 'Kerstvloed 1717'
  • Museum Martena, Franeker, 'Jan Janszoon de Stomme. Terug in Franeker' - boeken over doofheid en gebarentaal (want deze schilder was doof)
  • Museum Catharijneconvent, Utrecht, 'Magische miniaturen. Zuid-Nederlandse miniatuurkunst uit Nederlands bezit'
    Op deze expositie is ons Maerlanthandschrift (HS 405) te zien, open bij de afbeelding van Het beleg van Jeruzalem.

Net terug: de Lutherbijbel uit de grote Luthertentoonstelling in het Catharijneconvent Utrecht.

Laatst gewijzigd:22 februari 2018 11:48
printOok beschikbaar in het: English