Skip to ContentSkip to Navigation
UniversiteitsbibliotheekOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Universiteitsbibliotheek

Universiteitsbibliotheek

Mulerius Twitterbot presenteert hoogtepunten uit onze collecties

26 januari 2018
Mulerius: de eerste bibliothecaris van de UB
Mulerius: de eerste bibliothecaris van de UB

De Universiteitsbibliotheek Groningen gebruikt een zogeheten Twitterbot, een Twitteraccount waarmee automatisch beelden uit onze gedigitaliseerde collecties worden getoond.

Dit account @Mulerius presenteert enkele malen per week een fraaie boekband, een geografische kaart, een handschrift of een ander beeld uit de diverse deelcollecties die in de loop der jaren zijn gedigitaliseerd. Zo krjgt de volger van Mulerius een mooi overzicht van de schatten die zich in onze magazijnen bevinden. Doorklikken op de afbeelding levert extra informatie over het werk op.

Twitterbot Mulerius is ontwikkeld door onze eigen afdeling Ontwikkeling & Innovatie.

Laatst gewijzigd:09 februari 2018 14:46
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...