UniversiteitsbibliotheekOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Universiteitsbibliotheek

Datasets zichtbaar via onderzoeksdatabase Rijksuniversiteit Groningen

12 december 2017

Sinds 6 december zijn datasets van onderzoek(ers) gerelateerd aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) zichtbaar via de RUG onderzoeksdatabase. Op het moment van lanceren waren er al ruim 140 datasets beschikbaar. Behalve informatie over de dataset wordt er ook een persistente link getoond naar de online locatie. Een voorbeeld van een beschikbare dataset is de Penn World Table 9.0.

Onderzoekers kunnen zelf een beschrijving van hun dataset(s) toevoegen aan Pure, het Current Research Information System (CRIS) van de RUG en het UMCG. Het opnemen van informatie over onderzoeksdata in een CRIS draagt bij aan FAIR data en is bovendien één van de vereisten vanuit het RUG onderzoeksbeleid. Voor het toevoegen van informatie over een dataset en het koppelen aan gerelateerde publicaties zijn instructies beschikbaar. Het Research Data Office (RDO) controleert de invoer, waarna deze getoond wordt via de onderzoeksdatabase.

• Vragen over datasets of het omgaan met onderzoeksdata? Neem contact op met het RDO via researchdata@rug.nl
  • Unifocus video: Vergroot de impact van onderzoeksdata. Drs. Jan de Jeu en prof. dr. Robert Inklaar benadrukken het belang van het archiveren en voor hergebruik beschikbaar maken van data.

Laatst gewijzigd:12 december 2017 09:54
printOok beschikbaar in het: English