Skip to ContentSkip to Navigation
UniversiteitsbibliotheekOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Universiteitsbibliotheek

Universiteitsbibliotheek

Datasets zichtbaar via onderzoeksdatabase Rijksuniversiteit Groningen

12 december 2017

Sinds 6 december zijn datasets van onderzoek(ers) gerelateerd aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) zichtbaar via de RUG onderzoeksdatabase. Op het moment van lanceren waren er al ruim 140 datasets beschikbaar. Behalve informatie over de dataset wordt er ook een persistente link getoond naar de online locatie. Een voorbeeld van een beschikbare dataset is de Penn World Table 9.0.

Onderzoekers kunnen zelf een beschrijving van hun dataset(s) toevoegen aan Pure, het Current Research Information System (CRIS) van de RUG en het UMCG. Het opnemen van informatie over onderzoeksdata in een CRIS draagt bij aan FAIR data en is bovendien één van de vereisten vanuit het RUG onderzoeksbeleid. Voor het toevoegen van informatie over een dataset en het koppelen aan gerelateerde publicaties zijn instructies beschikbaar. Het Research Data Office (RDO) controleert de invoer, waarna deze getoond wordt via de onderzoeksdatabase.

 • Vragen over datasets of het omgaan met onderzoeksdata? Neem contact op met het RDO via researchdata@rug.nl
 • Unifocus video: Vergroot de impact van onderzoeksdata. Drs. Jan de Jeu en prof. dr. Robert Inklaar benadrukken het belang van het archiveren en voor hergebruik beschikbaar maken van data.

Laatst gewijzigd:02 februari 2018 16:18
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...