Skip to ContentSkip to Navigation
UniversiteitsbibliotheekOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Universiteitsbibliotheek

Universiteitsbibliotheek

Een avond met Redmond O'Hanlon

20 oktober 2017

Op woensdag 15 november organiseert de Vereniging Vrienden Academisch Erfgoed (VAEG) een bijzondere avond. De Britse televisiemaker Redmond O'Hanlon, bekend van de VPRO-series In het kielzog van de Beagle en O'Hanlons Helden, en de Nederlandse schrijver Alexander Reeuwijk zijn dan onze gast.

In een tweegesprek zullen zij hun visie geven op natuurhistorische reisverhalen. Aanleiding is een nieuwe, geïllustreerde editie van het natuurhistorische meesterwerk The voyage of the Beagle van Charles Darwin uit 1839, door de KNNV Uitgeverij.

Deze spannende bijeenkomst zal plaatsvinden in de Aula van het Academiegebouw, aanvang 19.30 uur

Redmond O'Hanlon
Redmond O'Hanlon
Laatst gewijzigd:02 februari 2018 16:18

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...