UniversiteitsbibliotheekOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Universiteitsbibliotheek

Bezoek uit Indonesië

15 september 2017

In het kader van de opening van de Asian Library in Leiden op 14 september door koningin Máxima zijn deze week een aantal vertegenwoordigers van Indonesische universiteiten en bibliotheken in Nederland.

Een van hen is dr. Fuad Gani, hoofd van de bibliotheek van de Universitas Indonesia. Om meer te weten te komen over de bedrijfsvoering, publieksdiensten en digitale diensten van academische bibliotheken in Nederland, bracht hij vrijdag 15 september met enkele landgenoten een bezoek aan de UB Binnenstad.

Directeur Marjolein Nieboer en sectorhoofd Erfgoed Pablo Collette leidden het gezelschap rond door het gebouw. In de zaal Bijzondere Collecties kregen ze van Evert Jan Reker uitleg bij een aantal werken uit onze collectie: plaatwerken met Aziatische planten, Javaanse vertellingen en andere boeken uit en over Indonesië.

Laatst gewijzigd:02 februari 2018 16:18