Skip to ContentSkip to Navigation
Faculty of ArtsStudy at our FacultyMasterEvents and Open DaysMaster Ambassadors

Sanne Heitkamp

Masterambassadeur Journalistiek
Sanne Heitkamp

Ik ben Sanne Heitkamp, 23 jaar en ik ben in september begonnen met de master Journalistiek. Tijdens mijn bachelor Communicatie- en Informatiewetenschappen heb ik verschillende vakken van de minor Journalistieke Cultuur gevolgd en hier werd ik erg enthousiast van. Naast dat ik de vakken erg leuk vond heb ik altijd geroepen dat ik presentatrice wilde worden, dus de master sloot goed aan bij wat ik later wilde worden. Tot nu toe ben ik erg blij met mijn keus voor deze master. Het eerste blok was ontzettend leerzaam, maar ook erg leuk. Van tevoren had ik natuurlijk verwachtingen van hoe de master zou zijn en als ik nu terugkijk, vind ik de master nog leuker dan verwacht. De verdeling tussen theorie en praktijk bevalt ontzettend goed, net als het werken in kleine groepen. Als ik de master in drie woorden moet omschrijven zijn dat: praktisch, leerzaam en gezellig.

Journalistiek kost veel tijd. Je hebt bijna elke dag college. Op maandag hebben we theoriecolleges en op dinsdag een studiedag. Woensdag, donderdag en vrijdag hebben we praktijkcolleges. Deze beginnen vaak in de ochtend met een nieuwsquiz of nieuwsvergadering, daarop volgt een college en vervolgens moeten we opdrachten maken en in de middag inleveren. We hebben een eigen Newsroom in het Harmoniegebouw waar we altijd aan onze opdrachten kunnen werken. Hierdoor hoef je weinig thuis te doen.

De master is een aanrader als je opzoek bent naar een goede combinatie tussen theorie en praktijk. Als het je leuk lijkt om in een kleine groep te werken aan artikelen, radioreportages en video’s dan past Journalistiek in Groningen goed bij jou!


Laatst gewijzigd:22 mei 2019 12:04