Skip to ContentSkip to Navigation
Faculty of ArtsStudy at our FacultyMasterEvents and Open DaysMaster Ambassadors

Jildou Kooistra

Masterambassadeur Archaeology
Jildou Kooistra

Hallo, ik ben Jildou Kooistra en momenteel ben ik bezig met de eenjarige master Archeologie. Dit is een Nederlandstalige master, waarin je zo goed mogelijk wordt klaargestoomd voor het werkveld. Je leert allerlei vaardigheden die in het commerciële bedrijfsleven van belang zijn. Hiernaast is er ook nog de keuze voor de tweejarige Engelstalige research master, waarin de nadruk ligt op de wetenschappelijke kant van archeologie.

Voordat ik hier aan de master ben begonnen, heb ik in Groningen eerst mijn bachelor Archeologie afgerond. Daarin was ik al begonnen me te specialiseren in de richting van de zoö-archeologie. Koken is voor mij altijd een grote passie geweest, dus het bestuderen wat mensen vroeger hebben gegeten, sluit hier dan ook perfect bij aan. Momenteel heb ik ongeveer negen uur college per week, hoewel dit af en toe ook een beetje kan verschillen. De rest van de week is bestemd voor zelfstudie. Doordat deze master op de praktijkkant van de archeologie is gericht, bestaat de zelfstudie niet alleen uit het lezen van artikelen of het schrijven van papers, maar ook uit het zelf vergaren van data, door bijvoorbeeld aardewerk, dierlijke botresten of metaal te bestuderen. Ik zit hiervoor heel vaak op het Groninger Instituut voor Archeologie, omdat er hier een gezellige sfeer hangt en je door de laagdrempeligheid altijd naar werknemers toe kan met vragen.

Door de afwisseling in je studie en de grote hoeveelheid vrijheid die je krijgt, moet je wel over een zekere mate van zelfdiscipline beschikken. Maar dat zijn tegelijkertijd ook de redenen dat het zo’n leuke studie is. Het is nooit saai en het is de perfecte master om je voor te bereiden op het werkveld!

Laatst gewijzigd:22 mei 2019 11:59