Skip to ContentSkip to Navigation
Faculty of ArtsStudy at our FacultyMasterEvents and Open DaysMaster Ambassadors

Hanneke Veenstra

Masterambassadeur Neurolinguïstiek
Hanneke Veenstra

Hoi! Ik ben Hanneke en ik studeer Neurolinguïstiek. Na mijn opleiding Logopedie aan de Hanzehogeschool wilde ik nog wel wat extra verdieping op het gebied van diagnostiek en zo kwam ik terecht bij de master Neurolinguïstiek in Groningen. Ik woonde al in Groningen, dus de keuze voor de Rijksuniversiteit Groningen was snel gemaakt. Omdat ik van het hbo kom, moest ik wel eerst het pre-masterprogramma van Neurolinguïstiek volgen. De vakken die je in de pre-master krijgt, bereiden je voor op de vakken in de master en zorgen ervoor dat je als hbo-student op wo-niveau komt.

Per week heb ik ongeveer 14 uur college, verdeeld over 3 dagen. Daarnaast ben ik nog ongeveer 18 uren bezig met zelfstudie. Op de dagen dat ik geen college heb, ben ik vaak in de bibliotheek te vinden om te studeren. In de master heb je 3 vakken: Dyslexie, Afasiologie en Taalontwikkelingsstoornissen. Bij elk vak heb je in de eerste weken colleges en daarna schrijf je in een klein groepje een soort mini-scriptie. In het tweede semester ga je op stage en schrijf je een scriptie bij 1 van de vakken.

De master voldoet zeker aan mijn verwachtingen. In vergelijking met Logopedie is het veel theoretischer en dat vind ik fijn. Door mijn logopedische voorkennis kan ik de nieuwe informatie goed koppelen aan mijn bestaande kennis. Ik zou de master omschrijven als gestructureerd, onderzoekend en verdiepend.

Ik zou de master zeker aanraden aan een andere student. Je krijgt verdieping en verbreding op het gebied van (taal)ontwikkelingsstoornissen en handvatten tijdens diagnostiseren en behandelen van lastige casussen die je tegen kan komen in het werkveld.

Laatst gewijzigd:22 mei 2019 12:01