Skip to ContentSkip to Navigation
Faculty of ArtsStudy at our FacultyBachelorEvents and Open Days

Anouck Braggaar

Bachelorstudent Anouck Braggaar
Anouck Braggaar
Anouck Braggaar

Over Anouck

Ik ben Anouck Braggaar en ik ben 21 jaar oud. Ik woon al een tijdje in Groningen met twee huisgenootjes. Mijn ouders wonen in Assen dus ik was al vaker in Groningen geweest. Naast mijn studie speel ik viool en vind ik het leuk om met vriendinnen af te spreken. Ik zit nu in het derde jaar van informatiekunde en heb er nog geen moment spijt van gehad!

Waarom Informatiekunde?

Ik was eerst begonnen met scheikunde. Ik kwam er al vrij snel achter dat scheikunde niet de studie voor mij was. Toen ben ik verder gaan zoeken. Ik heb vooral veel op de site van de RUG gekeken. Op de site kwam ik informatiekunde tegen. Dat leek me wel wat, ik wilde eigenlijk geen bèta studie meer gaan doen dus had ik me vooral gericht op de faculteit letteren. Informatiekunde leek me een ‘gouden middenweg’. Het ligt op het snijvlak van alfa en bèta. Dat sprak me erg aan. Vervolgens ben ik nog naar een open dag geweest op de RUG. Na de open dag wist ik zeker dat ik informatiekunde wilde gaan doen. Ik ben nog steeds erg tevreden over mijn studiekeuze, ik heb een omweg gehad voordat ik bij informatiekunde terecht kwam maar ik voel me nu helemaal op mijn plek! De studie heeft van alles wat, van taalkunde tot programmeren. Vooral die mix van vakken vind ik erg interessant.

Waarom Groningen?

Ik wist al vrij snel dat ik naar Groningen wilde. De stad is erg vriendelijk en omdat Groningen toch een echte studentenstad is, is er altijd genoeg te doen. Vooral het toch wel kleinschalige sprak mij aan. Ik ben nog in Leiden gaan kijken maar daar vond ik de sfeer (van de stad en de universiteit) toch wat minder. Groningen voelt inmiddels ook wel echt als thuis.

Toekomst

Ik weet eerlijk gezegd nog niet precies wat ik wil gaan doen na mijn studie. Sowieso wil ik een master gaan doen. Op dit moment lijkt de master Informatiekunde in Groningen me het leukst. Ik heb gelukkig nog even de tijd om er goed over na te denken.

Gouden tip

Kijk goed rond voordat je een studie kiest. Studies die minder bekend zijn, kunnen vaak ontzettend leuk zijn. Zoek goed rond op de websites van de universiteiten en als je dan wat beter weet wat je zou willen, bezoek dan de open dagen. Verder is het heel belangrijk dat je een goed gevoel hebt bij de universiteit/faculteit. Daarom is het altijd ook aan te raden om mee te doen aan Een dag student, hierdoor kan je meteen goed de sfeer proeven.

Laatst gewijzigd:09 mei 2019 07:03